TEKNOLOJİ

Twitter'i satın almaktan son anda vazgeçti

Son dönemde LucasFilm, Marvel Stüdyoları ve 20th Century Fox'u satın alarak iyice güçlenen Disney'in oldukça büyük bir satın alma hamlesini son anda iptal ettiği ortaya çıktı.

LucasFilm, Marvel Stüdyoları ve 20th Century Fox'u satın alan ve Netflix, Amazon Prime gibi dev rakipleri zengin arşivi sayesinde korkutmayı başaran Disney, bu satın alımlar için milyarlarca doları da gözden çıkarmıştı.

Yalnızca Marvel için 4 milyar dolar harcayan Disney, "Değirmenin suyu nereden geliyor?" sorularını da beraberinde getirmiş ve Disney'in büyüme hızı ile hamleleri birçok yatırımcıda heyecan uyandırmayı başarmıştı.

Özellikle Marvel hamlesiyle çok sayıda rakibinin elini kolunu bağlayan ve hem dijital yayınlar hem de sinema salonlarındaki güç konusunda tatmin edici olmayı başaran Disney'in oldukça büyük bir satın almadan da son dakikada vazgeçtiği ortaya çıktı.

NASIL OLURDU ACABA?

Disney'in Twitter'ı satın alma arzusu içinde olduğu uzun bir süre boyunca konuşulmuştu. Geçtiğimiz yıllarda Twitter hisseleri ciddi bir düşüş trendine girmişken Disney'in bu platformu satın alma istediği söylentileri gündeme gelmiş, şirketin ödeyeceği tutara kadar çok sayıda dedikodu sık biçimde konuşulur olmuştu.

Bu iddialar gündemi yoğun bir şekilde meşgul ederken sonuca bağlanamamış yalnızca söylenti olarak kalmıştı. Aradan geçen birkaç yılın sonrasında Twitter-Disney iddiaları yeniden gündeme geldi. Disney CEO'su Bob Iger'ın The New York Times'a yaptığı açıklamayla belirginleşen gerçeklik, 'Acaba nasıl olurdu?' sorularını da beraberinde getirdi.

Günün Manşetleri