TEKNOLOJİ

Yüzünü 750 bin TL'ye satacak kişiler aranıyor

Robot teknolojisindeki gelişmeler baş döndürücü bir hızla ilerlerken, bir teknoloji firması 750 bin TL ücretle robotları için yüz arıyor.

Teknoloji dünyasındaki ilerleme ve gelişme tam anlamıyla baş döndürücü. Akıllı insanlar her gün bugünümüzü veya yarınımızı değiştirecek bir buluşa imza atıyor. İsmi açıklanmayan bir teknoloji firması, yaşlı insanların hayatlarını kolaylaştıracak bir robot için devrim niteliğinde bir adım atmak üzere. Bu konuda kendilerine yardımcı olabilecek bir de yüz arıyorlar.

Geomiq teknoloji firmasında çalışanlara ilginç bir teklif geldi. İsmi açıklanmayan bir robotik şirketi, üzerinde çalıştıkları son derece ilginç bir proje için Geomiq çalışanlarından yardım istedi.

Geomiq şirketi imzalamış olduğu gizlilik anlaşması gereğince konu hakkında çok detaylı açıklama yapmadı.

Robot endüstrisi büyük bir değişimin eşiğinde. Gizemli robotik firması, bir robotun yüzü olabilecek kadın ve erkekler arıyor. Yani seçilen kişilerin yüzleri kopyalanacak ve üretilecek olan binlerce robotta kullanılacak; bir başka deyişle kazanan kişinin binlerce robot ikizi olacak.

Bu teklifin ne kadar acayip bir durum olduğunu tasarımcılar da biliyor olacak ki kopyalanacak yüzün telif haklarını almak için yaklaşık olarak 750 bin TL (130 bin dolar) öneriyorlar. Tabii ki bunun için seçilen yüzün, insanların ilk bakışta güvenebileceği, sıcak ve dostane bir yüz olması gerek. 

Şirket bu proje hakkındaki bilgileri oldukça kısıtlı tutuyor; şirketin bile adı gizli. Ancak yakın zamanda projenin halka açıklanacağını, böylelikle tam da istedikleri gibi bir yüzü bulabileceklerini düşünüyorlar.

Yorumlar 68 Yorum
Günün Manşetleri