TEKNOLOJİ

Zoom isimli görüntülü konuşma uygulamasının sahibi Eric Yuan koronavirüs sayesinde servetini dörde katladı

Koronavirüs sebebiyle birçok teknoloji markası zarar ederken bazıları da servetine servet kattı. Salgına karşı alınan önlemler kapsamında sokağa çıkamayan insanlar telefondan görüntülü konuşma programlarını indirmeye başlatı. 'Zoom' isimli görüntülü haberleşme program bu dönemde en çok yükseliş yapan markalardan olurken sahibi Eric Yuan'ın servetini dörde katladı.

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılarak yaklaşık 40 bin insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgını dünya çapındaki ekonomik dengeleri de alt üst etti.

Birçok sektör bu süreçte zarar ederken bazı sektörler servetlerini katlyarak arttırdı.

GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA PROGRAMLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok insan evden çalışma moduna geçerken milyonlarca insan da uyarıları dikkate alarak vaktinin çoğunu evde geçirdi.

Okulların uaktan eğitime geçmesi ve şirketlerin çalışanlarına evden çalışma izni vermesi, uzaktan görüntülü haberleşme programlarına olan rağbeti arttırdı.

O uygulamalardan birisi olan Zoom son haftalarda 20 milyon defa akıllı cihazlara indirilerek TikTok’un ardından en çok indirilen ikinci uygulama olmuştu.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, şirket bu popülariteyi paraya dönüştürmeyi başardı. 

DEĞERİ TAM 40 MİLYON DOLAR

Dünyanın çoğu ülkesinde uzaktan eğitim için kullanılan ve aynı habere göre, aynı anda 99 kişi ile video konferans yapma imkanı tanıyan Zoom’un piyasa değeri 42 milyar dolara yükseldi.

SAHİBİ ŞAHSİ SERVETİNİ DÖRDE KATLADI

Bu artış sadece şirkete değil, kurucusu Eric Yuan'a da yaradı.

Hatırı sayılır bir artışın yaşandığı servetinde sahip olduğu hisseler sayesinde 4 milyar dolar arttı. 

Yorumlar
Günün Manşetleri