YAZARLAR

Aziz Nesin'e kim ilham oldu?

Sevgili okur, şu korona günlerinde her şeyimiz tamamdı da bir tek “beyin yiyen amipimiz” eksikti! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Türkiye’de “beyin yiyen amip” vakasına rastlanıldığını söylemiş.

Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com

            Sevgili okur, şu korona günlerinde her şeyimiz tamamdı da bir tek “beyin yiyen amipimiz” eksikti! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Türkiye’de “beyin yiyen amip” vakasına rastlanıldığını söylemiş.

Meme dikleştirme ameliyatının beyin ameliyatından daha pahalı olduğu ve dahi tıp fakültesi mezunları arasında estetik cerrahinin beyin cerrahisinden daha çok tercih edildiği bir ülkede rızkının peşine düşen ve yiyecek beyin arayan amipten korkmalı mıyız, karar veremedim doğrusu!

Işıklar(!) içinde uyusun Aziz Nesin’e zamanında çok haksızlık etmiştik. Aziz Nesin Türkiye’nin zekâ ortalamasını verdiğinde herkes adamı linç etmişti ama böylesi bir genellemeye nasıl vardığını hiçbirimiz merak etmemiştik.

Muhtemelen Aziz, oğlu Ahmet’in zekâ seviyesinden hareket ederek tespitte bulunmuştu! Neticede baba yüreği! Aziz, Ahmet’e bakıp aptallık oranımızı %99 olarak açıklayabilirdi de!

Aziz’in inancını oğlu Ahmet’in zekâ seviyesine bakınca kaybedip kaybetmediğine dair elimizde veri yok!

İnkârın, böylesi gerçekçi bir sebebi öbür dünyada hafifletici sebep sayılır mı, ona da ilahiyatçılar karar versin!

                                                                *****

Birkaç yıl önce Hürriyet gazetesi muhteşem bir habere imza atmıştı. O zaman haberi yerel kıvamda değerlendirdiğimi hatırlıyorum. Mehmet Ceyhan Hoca’nın beyin yiyen amiplerden bahsetmesi üzerine haber aklıma geldi.

            Gazete haberi manşetten vermişti. “Estetik 1.326 Beyin 546”

            Manşetin alt metni ise şöyleydi:

            “Sağlık Uygulama Tebliği’ne (SUT) göre meme küçültme operasyonunda doktora 1.326 lira ödeyen devlet, beyin kanaması ameliyatında 546 lira veriyor. Uzmanlar artık kimsenin beyin cerrahı olmak istemediğini söylüyor.”

            Haberi okuyunca aklıma Güldür Güldür Show programındaki bir skeç geldi. Orada az biraz angut bir ergeni canlandıran oyuncunun bir sözü var, çok güzel:

“Beyin bedava!”

            Biz gülüp geçiyormuşuz ama hakikaten beyin bedavaymış! Hatta neredeyse kıl dönmesi ameliyatı beyin ameliyatından daha pahalı! (Bütün kıl dönmesi mağdurlarına bu mübarek günde yüce Allah’tan şifalar dilerim! Amin!)

            Şimdi kimsenin bilinçaltını harekete geçirip ergen kardeşlerimizde sivilce patlamasına sebep olmak istemiyorum ama toplum için meme beyinden daha önemli hale gelmiş! Ben demiyorum, fiyatları ortada…

            Acaba devlet baba bu ameliyatların rayicini belirlerken bu organların önem sırasını mı baz aldı, yoksa kullanma sıklığını mı? Bence orası da izaha muhtaç!

            Yani devlet baba beyin cerrahlarına şöyle bir şey demişse vah halimize…

“Ne yapıyorsunuz ki? Çoğu boş zaten! İki kurcaladınız diye kendinizi nimetten mi sandınız? Adamlar büyüğü küçültüyor, ortada bir emek var. Zaten siz küçükle uğraşıyorsunuz!”

                                                             *****

Adamın biri gölde balık tutuyormuş. Adam gayet eğitimli, birkaç dil bilen, entelektüel birikimi dünya standartlarının çok üstünde olan birisiymiş.

Balık tutarken “Mona Lisa” diye bir şarkıyı mırıldanıyormuş.

Fıkra bu ya, diş fırçasının açılarını hesaplamaktan yorulan İsviçreli bilim insanları adamı alıp beynini incelemeye başlamışlar.

Beyninin dörtte birini alınca adam “Monaaa Liii Mona Liii” demeye başlamış.

Beyninin dörtte ikisini alınca adam “Monaaaa Monaaaa” demeye başlamış.

Beyninin dörtte üçünü alınca adam “Mooo Mooo” demeye başlamış.

Beyninin tamamını alıca da adam “Çav bella çav bella çav bella çav çav çav!” demeye başlamış!

Devrimci yoldaşım Tunç Soyer’e selam olsun! Hiçbir beyin avcısı amip, bizi devrimci yoldan alıkoyamaz!

                                                             *****

Beyin yiyen amipmiş! Bize bir şey olmaz da ya Aziz Nesin gerçekten Ahmet’in zekası yüzünden ateist olduysa!..

Cinsellik şeysileriyle ilgili bir konu olsa memlekette danışacağım çok kişi var ama konu zekâ olunca bilemedim!

Acaba Allah affeder mi ki!

Eğer “Hiç ibret almaz mısınız?” diye bizleri uyaran Rabbim, sırf Aziz, Ahmet’in zekâsına bakıp da ibret alsın diye Ahmet’i yarattıysa!..

İşte o zaman Aziz!

Zebaniler!..

Yorumlar 6 Yorum