YAZARLAR

Fehmi Koru şeytanı nasıl kıskandırdı!

Pazar sabahı kahvaltı sonrası her zaman yaptığım gibi gazetelere göz atıyordum. Okumalarım bitince de uzun zamandır yazmayı düşündüğüm 15 Temmuz’un beyaz perdeyle imtihanını konu alan bir yazı yazma niyetindeydim.

Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com

Bilgisayarın başına geçince Fehmi Koru’nun kendi adını taşıyan sitesinde yayınladığı yazıyı gördüm. Yazının başlığından içeriği anlayacak tecrübeye sahip olmakla birlikte Koru acaba beni yanıltmış mı diye yazıyı okumaya başladım.

Yazının başlığı şöyle:

Onbinler tutuklanır, cezaevlerine yollanır mı? Başkan sürece müdahale eder mi?

Bir köşe yazısı standardına göre uzun sayılabilecek yazının özeti şöyle:

Donald Trump’ın, sokağı devreye sokarak başkanlığını devam ettirme planı tutmadı. Genel olarak eylemciler için vandallar ifadesi kullanılsa da farklı eğitim ve kültür seviyesinde olan insanlar vardı aralarında. Trump bile eylemcilerle arasına mesafe koymaya başladı. Trump’ın planı tutmadı ve Trumpçıların bir bölümü hayal kırıklıkları yaşıyor. Acaba devletin veya devlet adına hareket eden kişilerin bu olaylara tepkisi nasıl olacak? Eğitim kurumlarında, bürokraside olanlar başkanlık kararnamesiyle görevlerinden atılacak mı? Haklarında dava açılacak olanlar davalar açılıncaya kadar tutuklu mu kalacak?...

Koru yazısında FETÖ davalarını itibarsızlaştırıp FETÖ üyelerini ustaca aklamaya çalışıyor. İnce mesajlarla çaktırmadan Amerikan sistemine övgüler dizen Fehmi Koru, Amerika’daki olayları anlatıyor gibi yapıyor, böylece de asıl niyetini anlamayacağımızı zannediyor!

Koru yazısında bazı darbelerden örnek veriyor ve meseleyi 15 Temmuz’a getiriyor:

En son bizde de 15 Temmuz (2016) uğursuz darbe girişimi oldu… Evet, ABD’de yaşanan 5 kişinin ölümüne yol açan girişim bizdeki gibi 250 insanın hayatına mal olan cesamette bir olay değildi…

Aklınca benim gibi kendisini eleştiren insanları susturmuş olacak. 15 Temmuz’a uğursuz demiş, 250 insanın hayatını kaybetmesinden bahsetmiş -ki şehit dememesi bile bilinçli bir tercihtir- daha ne olsun ki!..

Ancak Koru’nun gerçek niyeti yazının başka bir bölümünde ayan beyan ortaya çıkıyor:

15 Temmuz’da Ankara’daki darbe girişimine katılanlar gibi 6 Ocak’ta Washington’da Kongre’yi basanlar da yekpare değil, değişik özellikte insanlar…

Madem 15 Temmuz’u yapanlar Amerika’daki bir avuç vandal gibi yekpare değil, gelin hep birlikte Koru’yu terletecek sorular soralım:

15 Temmuz’da darbe girişimine katılanlar yekpare değil demek, aslında darbeyi FETÖ yapmadı demek değil midir?

Koru, yekpare olmayan bir kalkışmadan da örgütlü bir yapı çıkartmak abartılı bir sonuç olur mu demek istiyor?

Eğer yekpare değillerse 15 Temmuz’u yapan darbeciler kimlerdir?

Fehmi biliyor ki Amerika’daki olaylar için on binlerce insana soruşturma açılmayacak.

Fehmi biliyor ki Amerika’daki olaylara katılanların çoğunun amacı sadece tepkilerini ortaya koymaktı.

Fehmi biliyor ki Amerika’daki olaylara katılanları organize eden, başka bir ülkenin kucağında oturan 40 yıllık bir örgüt yapılanması yoktu.

Fehmi biliyor ki Amerika’daki olaylara katılanlar Amerikan ordusuna, emniyetine, devlet kurumlarına sızan, özel yetiştirilmiş, mahrem yapılanmaları olan bir örgütün üyesi değildi…

Yarın Amerika’da sembolik olarak açılacak davalarda yargılanacak insanların sayısı tabii ki sınırlı olacak.

Fehmi bugünden Amerika’yı örnek gösteriyor ki yarın karşımıza çıkıp FETÖ davalarıyla Amerika’daki olayları kıyaslayıp ülkemizde hukuk faciası yaşandı diyebilsin.

Bakalım Amerika’daki olaylara karışanlar haklarında dava açılıncaya kadar tutuklu kalacak mı?” diye soran Fehmi’nin asıl amacı FETÖ soruşturmalarını ve davalarını itibarsızlaştırmaktır. Ona kalsa Meclise bomba atan, 251 insanı şehit eden alçaklar bile tutuksuz yargılanmalıdır.

Veya en azından, 251 insanı şehit edenler yargılanacaksa bile diğer hiçbir FETÖ’cüye dokunmamak gerekir.

Özetle Koru’nun niyeti kesinlikle Amerika’daki olayları yazmak değildir. Yazının tek amacı 15 Temmuz yargılamalarını itibarsızlaştırmak ve FETÖ’nün hain sürüsünü aklamaktır!..

Bütün sinsi insanlar gibi niyetini açık açık yazacak cesareti olmadığı için Amerikan sosuyla yazısını yazmıştır. Hepsi bu.

Sevgili okur, Fehmi:

FETÖ diye bir örgüt yoktur dese

15 Temmuz’u FETÖ yapmadı, yekpare bir darbe girişimi değildir dese

FETÖ yargılamaları, KHK’lar hukuksuzdur dese

Malını satacak pazar bulamayacağını biliyor!

Fehmi Gillerin şeytanı bile kıskandıracak sinsilikleri ayrıntıda gizlidir!

Seni sevmiyorum Fehmi! Çok fazla sinsisin!..

Yorumlar 28 Yorum