YAZARLAR

Erdoğan'la görüşen CHP'li isim o mu?

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın ortaya attığı iddiayı duymuşsunuzdur. Duyanlar için tekrar olacak ama duymayanlar için kısa bir özet geçelim.

Süleyman Özışık
Süleyman Özışıksuleymanozi@nethaber.com

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın ortaya attığı iddiayı duymuşsunuzdur. Duyanlar için tekrar olacak ama duymayanlar için kısa bir özet geçelim.

Turan, CHP'li bir ismin, 9 Kasım tarihinde kendisine ait olmayan bir araçla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini söylüyor.

Erdoğan'ın CHP'li bu isme, "Türkiye'nin güvenliği için senin CHP'nin başına geçmen gerekiyor" dediği, ismi açıklanmayan CHP'li ismin "Önümde engeller var" diye yakındığı, Erdoğan'ın da "Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu önemli. Ben bu konuda sana yardımcı olurum" diye cesaret verdiğini iddia ediyor. 

İlginç olan şu.

Rahmi Turan, "Ben aslında bu kişinin kim olduğunu biliyorum. Kendisini aradım ama ulaşamadım. Bu nedenle ismini yazmıyorum" diyor. 

İsim açıklanmayınca herkese bir dedikodu malzemesi çıktı elbette. İsimler havalarda uçuşuyor. 

Metin Feyzioğlu diyen de var, Ekrem İmamoğlu diyen de. Hatta Rahmi Turan'a "Bu ismi derhal açıkla" diyen Muharrem İnce'nin ismini de anıyor dedikoducular...

Hani CHP'yi destekleyen yazarlar "Saray'a yakın kaynağım" derler ya. Ben de ilk defa bir şey denedim ve CHP'nin içindeki iki kaynağıma ulaştım.

Şaka yapmıyorum!

Üst düzey iki CHP'liye ulaştım ve Erdoğan'la görüşen isim hakkında bilgi sahibi olup olmadıklarını sordum.

İlk kaynağımın söylediğini aynen aktarıyorum: 

"CHP'li içinde kimin devletle iş yaptığını, kimin en çok ihale aldığını bulursanız, Erdoğan'la sır buluşmayı yapan ismi de bulursunuz" dedi. 

Benim kafam ihale işlerine basmadığı için kim olduğunu çözemedim. Bilen varsa yazının altına ismini iliştirebilir.

İkinci kaynağım ise daha bomba bir şey söyledi. Söylediği sözleri aynen aktarıyorum:

"Erdoğan'la kimin buluştuğunu bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki Ekrem İmamoğlu Erdoğan'ın ağzının içine bakıyor. Cumhurbaşkanı ‘Ekrem gel’ dese, İmamoğlu tası tarağı toplar AK Parti'ye koşar" dedi. 

Bu görüşmelerden sonra AK Parti'de siyaset yapan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesine de yakın olan bir isimle konuşma imkânım oldu. Konu buluşma meselesine gelince asıl bomba haberi o verdi...

Söylediklerini harfi harfine aktarıyorum.

"Sayın Cumhurbaşkanımız ile kimin görüştüğünü bilmiyorum. Ama yüzde yüz emin olduğum bir şeyi söyleyeyim. Geçtiğimiz Ekim ayının sonlarına doğru, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Emine Erdoğan Hanımefendi'nin kardeşine gitti. Görüşmede Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini belirterek Hanımefendi'nin kardeşinden yardım talebinde bulundu ama sonra ne oldu bilmiyorum!"

Emine Hanım'ın kaç kardeşi var, nerede otururlar inanın bilmiyorum. Kaynağım Ekrem İmamoğlu'nun Emine Hanımefendi'nin hangi kardeşiyle görüştüğünü de söylemedi.

Beni bilenler bilir.

Ben öyle birilerinin yaptığı gibi "oradaki kaynağım", "buradaki kaynağım" diyerek hayali isimler üzerinden yazı yazan biri değilim. Yine beni bilen bilir ki yazarlık hayatımda belki de ilk defa isminin açıklanmasını istemeyen üç kaynak üzerinden yazı yazıyorum.

Ama sizi şerefimle temin ederim ki bahsini ettiğim kaynakların hiçbiri hayali değil ve söylenen sözler de yüzde yüz doğrudur. 

Şimdi alt alta sıraladığım bu bilgilerden sonra parçaları birleştirelim.

Rahmi Turan'ın iddiasını doğruymuş gibi kabul edince, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen CHP'li ismin Ekrem İmamoğlu olduğu gibi bir sonuç çıkıyor.

İnşallah değildir diyorum.

Çünkü Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir fark göremiyorum. İkisi de Türkiye'yi Avrupa'ya şikâyet etmek için birbiriyle yarışıyor. İkisinin de koltuk için yapmayacağı şey yok.

Ve Ekrem İmamoğlu yalan konusunda Kılıçdaroğlu'na on basacak biri...

Buluşma iddiası doğru olsa bile Cumhurbaşkanı böyle birini kabul etmez ya? Böyle birine CHP liderliğini önermez. 

Yanılıyor muyum?

 

Yorumlar 63 Yorum