Doğu’yu tanısanız seversiniz

Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasından sonra tutuklanan iki genci hatırlıyor musunuz? Hani “Aslında iyi insanlarız. Tanısanız bizi seversiniz.” diyen gençler.

Cengiz Gülaç cengizgulac@nethaber.com

İşte o gençlerden Doğu Demirtaş benim tanıdığım, tanıdıkça sevdiğim iyi bir insanın oğlu.

            Doğu’nun tutuklandığını biraz geç öğrendim. Bir babanın “oğlum tutuklandı” diye haber vermesi zor olsa gerek.

            Meseleyi öğrendikten sonra konuyu köşemde yazmayı düşünmüyordum. Olur ya, istemeden de olsa yargılama sürecine zarar veririm diye yazmadım.

            Nagehan Alçı Haber Türk’teki köşesinde konuyu ele almıştı. En son hafta sonu Türkiye gazetesinden sevgili Fuat Uğur Ağabey de konuyu gündeme getirince, Doğu’yu ve ailesini yakından tanımayan insanların ortaya koyduğu vicdanlı duruşun karşısında bu güzel insanları tanıyan birisi olarak şahitliğimi köşeme şerh düşmem gerektiğine karar verdim…

            İsterseniz çok kısa bu gençlerin neden tutuklandıklarını hatırlatayım…

            Boğaziçi protestolarında yere Kâbe’nin resimlerinin serilmesi ve üzerlerine LGBT broşürlerinin koyulması üzerine haklı olarak toplumda ciddi bir tepki oluşmuştu. Doğu ve arkadaşı bu olaydan tutuklandı.

            Ancak iddianameye, tanık beyanlarına baktığınızda bu iki gencin olayla hiçbir ilgisinin olmadığı ortada.

            Protestoların devam ettiği günlerde bir sergi düzenleniyor. 400 kadar eser geliyor. Olaya konu Kâbe resminin kimin tarafından gönderildiği belli değil.

            Gençler Kâbe fotoğrafını yerde görünce anında tepki gösteriyorlar ve hemen yerden kaldırıyorlar. Kâbe resmi yerde olmaz diye resmi güvenlik görevlilerine asmaları için veriyorlar.

            Aslında sergileri provake edilen bu gençler olayın müştekisiyken bir anda ne oluyorsa tutuklanıyorlar.

            Kaldı ki, tüm beyanlar da bu iki gencin lehine…

            İkisinin de hiçbir örgüt bağı yok. Hatta siyasi kimlikleri bile yok. Herhangi bir partiye üye değiller. Gençlerle ilgili LGBT iddiaları da tamamen asılsız…

            Bu gençlerin tutuklanmalarının haksızlığı karşısında olsa gerek geçtiğimiz hafta tam 45 dakika Sayın Devlet Bahçeli grup toplantısında bir baba gibi gençlere nasihatlerde bulundu. Konuyu biraz araştırınca Ak Parti içerisinde de bu tutuklamaların rahatsızlık yarattığını gördüm.

Kendimden şüphe ederim Doğu’nun babasının bu ülkeye bağlılığından, vatan sevgisinden şüphe etmem.

            Emin olun Doğu’yu da ailesini de tanısanız çok seversiniz…

            Karşımızda bir genç var. Hayata yaşı gibi taze ve temiz duygularla bakan bir genç…

            Boğaziçi protestolarında araya sızan terör gruplarına, gençlerin duygularını istismar eden siyasilere en ağır tepkileri gösterdik. Bugün Allah’tan emniyet içinde FETÖ’nün etkisi kırıldı da her şeye rağmen Gezi olaylarındaki gibi provokasyonlar olmadı.

            Bu arada bir şeyi itiraf etmem gerekiyor…

            Cumartesi akşamı Kanal 23’teki 6. Gün programında bu konuyu ele alırken Boğaziçili gençlerin bir konuda başarılı olduğunu fark ettim.

            Programda gençlerin protestolarını anlatırken iki defa rektörlük ataması için “kayyum” demişim! Program ortağım Sevgili Mehmet Ali Baysal da hiç düzeltme gereği duymadı.

            Gençler yeni rektör için o kadar çok kayyum dedi ki, bilinçaltımıza yerleşmiş.

            Evet sevgili gençler…

            Protesto hakkınızı kullandınız. Emin olun Ak Parti içerisinde bile bugün size hak verenler var.

            Ama artık yeter! Bundan sonrası için sağlayacağınız bir fayda kalmadı. İlk günden beri sizlerin itirazlarınızı suiistimal etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş olursunuz…

            Demem o ki sevgili okur…

            Doğu’yu, ailesini tanısanız seversiniz.

            Doğu’nun cezaevinden yazdığı mektubu okudum. İnşallah en kısa zamanda bu haksızlık biter ve Doğu’yla arkadaşı özgürlüğüne kavuşur.

            Ağabeyi olarak Doğu’ya yemek ısmarlayacağım. Mektubunu tartışacağız. Boğaziçili bir fizikçiyle baş edebilmem için az biraz antrenman yapmam lazım! 

            Bakalım, organik bir yandaşla organik bir muhalifin karşılaşması nasıl sonuçlanacak!

            Evet, oğluna topraklarının kokusunun ve hasretinin adını veren o babayı ve evladını tanısanız seversiniz…