DÜNYA

Şaka gibi ama gerçek! Koronavirüsün çıkış yeri Wuhan'da hayat normale döndü

76 gün sonra koronavirüsün ilk çıktığı yer olan Wuhan’da tüm seyahat kısıtlamaları kaldırıldı ve hayat normale döndü.

Ölümcül COVID-19 pandemisinin kökeni olan Wuhan'da 11 milyon insan 76 gün boyunca karantina altına alınmıştı. 8 Nisan 2020'de itibariyle tüm seyahat kısıtlamaları kaldırıldı ve hayat normale döndü.

Ancak uzmanlar ikinci bir salgın olasılığına karşı ihtiyatlı davranıldığı öğrenildi.

Güney Çin Sabah Postası'na göre, Wuhan'daki karantina, ilk koronavirüs vakasının 17 Kasım 2019'da tespit edilmesinden iki aydan fazla bir süre sonra 23 Ocak 2020'de başladı. 

Çin'deki kısıtlamalar nedeniyle 11 milyon Wuhan sakininin yanı sıra yakınlardaki milyonlarca insan bir noktada ve ülkedeki 56 milyon evde kalmak zorunda kaldı. 

çin wuhan karantina

ÇİN'DE ÖLÜMSÜZ BİR GÜN YAŞANDI

Çin'in koronavirüs vakaları son haftalarda düşüyor ve Salı günü Çin salgının başlangıcından bu yana ülkede ilk kez koronavirüs ile ilgili ölüm meydana gelmediğini bildirdi.

WUHAN HALKI KARANTİNA SONRASI TAKİP EDİLECEK

Wuhan sakinlerinin bölgeyi terk etmelerine izin verildi.

Ancak yine de yetkililere enfeksiyonlarını yaymayacaklarını kanıtlamak için bir telefon uygulamasında sağlık kayıtlarını göstermeleri gerekiyor.

Hasta olan veya COVID-19 testi yaptırıp pozitif çıkan  kişilerle temas halinde olanlar karantinada kalmalıdır diyerek uyarılarda bulundular.

10 haftadan daha fazla süre karantina altınada kalan Çin'in sanayi devi olan Wuhan şehrinin uzun bir aradan sonra hayata tekrar başlaması merak konusu oldu. 

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri