GÜNDEM

Diyanet-Sen: Milli Piyango'dan milli ibaresi kaldırılsın

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) şube başkanları, birçok ilde yaptıkları açıklamayla Milli Piyango’dan "Milli" ibaresinin kaldırılmasını istedi.

Diyanet-Sen şube başkanları, “Milli Piyango”nun yılbaşı çekilişine sayılı günler kala piyango biletleri konusunda basın açıklaması yaptı. Birçok ilde yapılan açıklamada, Milli Piyango’dan ’Milli’ ibaresinin kaldırılması istendi.

Diyanet-Sen İstanbul 3 Bolu Şube Başkanı Neslibey Özkan, “Biz, kardeşi açken tok yatan bir millet olmadık. Dünya Müslümanlarına el uzatan bir millet olduğumuz gibi yanlışa doğru deme gibi bir gaflete asla düşmedik. Milli Piyango yanlıştır. Haksız bir kazançtır. Müslüman’a yakışmayan bir haldir. Milli kavramları ayrıştıran bu tavrına karşı net bir dille ülkemizde Milli Piyango’yu istemiyoruz” dedi.

KARA BİR LEKEDİR

Diyanet-Sen Bilecik Şube Başkanı İbrahim Çelik ise, “Milli Piyango bu ülkeye çalınmış kara bir lekedir. Vicdan coğrafyamıza el uzatmak yerine böyle bir günahı tercih etmek bizler için yanlış bir tercih olacaktır. Milli Piyango’nun ülkemizde yaşatılmasına karşıyız” diye konuştu.

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, “Milli Piyango değerlerimize yapılan bir hakarettir. Müslüman halka yutturulmak istenen haram lokmaya her zaman karşı olduk. Milli Piyango’nun devlet eliyle finanse edilmesi, devlet eliyle teşvik edilmesi ise ayrıca bir yanlıştır” dedi.

'DERHAL İPTAL EDİLMESİ GEREKİYOR'

Diyanet-Sen Muş Şube Başkanı Ferzende Aras, “Milli Piyango milli ifadelerle masumlaştırılmak istense de kuzu postuna girmiş bir kurt gibi etkilere sahip. Medyadan öğrendiğimiz kadarıyla milli yuva yıkan bu sistemin derhal iptal edilmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Aras, “Milli Piyango haramdır. Bu ülkede birilerine para kazandırmak için 81 milyonun seferber edildiği yanlış bir yöntemdir. Bizler Milli Piyango’nun ve şans oyunlarının ülke gündeminden tamamen çıkarılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

'BU YANLIŞI KINIYORUZ'

Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, “Sınırımızda can pazarı yaşanırken, ülkemiz 4 milyon muhacire sofralarını açarken Milli Piyango kıyımının yersiz, yanlış bir durum olduğu ortadadır. Bir taraftan bu millete sevap için sebep çıkarken bir taraftan da devlet eliyle haram teşvik ediliyor. Bu yanlışı kınıyoruz” diye konuştu.

Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Mükremin Kındığılı, “Milletimizin bu tarz tuzaklara alet olmamasını diliyoruz. Ocak söndüren bu sistemin bu güne kadar ne devlete, ne millete bir faydası gözükmemiştir. ‘Haydan gelen huya gider’ söylemini doğrulayan Milli Piyango’ya karşıyız” şeklinde konuştu.

'MİLLİ PİYANGO'YU ÜLKEMİZDE İSTEMİYORUZ'

Diyanet-Sen Yalova Şube Başkanı Şuayip Akgün, “Milli Piyango’nun devlet eliyle teşvik edilmesini kabul etmiyoruz. İşçinin, memurun zar zor geçindiği günümüzde insanımızın ümidi gibi görünen bu tuzağın haramdan başka bir getirisi yoktur, olmamıştır. Milli Piyango’yu ülkemizde istemiyoruz” dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri