GÜNDEM

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den açıklama! 17 mahkum koronavirüs kaptı 3 mahkum öldü

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, cezaevlerindeki koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül canlı yayında koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Abdülnamit Gül, 17 mahkumun koronavirüse yakalandığını ve hemen önlemin alındığını söyledi. Gül, 1 vakanın kronik hasta olduğu ve yoğun bakımda olduğunu mahkumdan 3'ünün öldüğünü açıkladı. 13 mahkumun durumunun iyi olduğunu söyledi..

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Adalet teşkilatımızın tedbirlere azami uyduğunu memnuniyetle ilan edebiliriz." diyen Gül, "Vatandaşımızın rutin işler için adliyelere gitme işlemlerini ortadan kaldırmış olduk. Hayat normale döndüğünde işlemler devam edecek. Adliyelerdeki insan sirkülasyonu yüzde 95, noterliklerde yüzde 80 azalmıştır." dedi.

MASKE, DEZENFEKTAN VE KOLONYA ÜRETİMİ SÜRÜYOR

"Bilim Kurulu'nun önerileri ile vardiya sonrası personelimiz izole ediliyor." ifadeleri ile sözlerini sürdüren Gül, "Riskin tamamen ortadan kaldırılması için önemlidir. İzin ve görüş haklarını kullanamayanlara tedbirler kalktığında ek haklar verilecektir. İş yurtlarımızda 1 ayda 2 milyon 200 bin maske üretildi. Sağlık çalışanlarına ulaştırıldı. Dezenfektan ve kolonya da üretiyoruz." şeklinde konuştu.

CEZAEVLERİNDEKİ COVİD-19 VAKA SAYISINI DUYURDU

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açık cezaevlerinde bazı vakalar olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

Kapalı ceza infaz kurumlarında pozitif vaka görülmemiştir. 5 açık cezaevinde 17 hükümlüye Covid-19 teşhisi konuldu. Cezaevlerindeki vakalar kontrol edilebilir seviyede. Bir kişi yoğun bakımda tedavi görüyor. Adli teşkilatlarımızda da pozitif vakalar var. Sosyal medyadaki manipülatif paylaşımlarla ilgili işlemler başlatıldı. Stokçuluk gibi suçlardan 145 kişiye soruşturma açıldı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri