GÜNDEM

Adalet Bakanı açıkladı! Cezaevlerinde koronavirüsü var mı?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, koronavirüs önlemleri hakkında açıklama yaptı. Peki cezaevlerinde koronavirüs pozitif çıkan var mı?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, koronavirüs önlemleriyle ilgili merak edilenleri yanıtladı. Cezaevlerinde koronavirüs pozitif çıkan kimse olmadığını belirten Bakan Gül, adliyelerde de nöbetleşe hizmet dönemi başlatıldığını duyurdu.

İstanbul'da iki gündür Ağır Ceza Mahkemeleri üst üste koronavirüs şüphesi nedeniyle kapatılmıştı.

İşte Bakan Abdülhamit Gül'ün açıklamasından satır başları...

Pozitif vaka yok
Cezaevlerinde koronavirüs pozitif çıkan bir vakaya rastlanmamıştır. Cezaevine yeni gelenler 14 gün boyunca karantina altında tutulmaktadır. 

Her türlü tıbbi malzeme var
Cezaevlerinin tamamında her türlü tıbbı ve önleyici malzemelerin temin edildiğini belirten Bakan Gül, Cezaevilerine dışardan giriş çıkış yapan personelle ilgili dezenfekte önlemlerinin tamamı eksiksiz uygulandığını söyledi. 

Telefonla görüşme 2 ye çıkarıldı
Ertelenen cezaevi açık ve kapalı görüş haklarının saklı olduğunu belirten Bakan Gül, telefon görüşünün de haftada ikiye çıkarıldığını duyurdu. Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçilmesine karar verilmiştir.

Esnek çalışma dönemi başladı
Tutuklu ve acele işler dışında esnek çalışma dönemi başlamıştır. Ertelenen duruşmalar ve sürelerle ilgili mağduriyet yaşanmaması için kısa zamanda adım atılacak. Noterlerde nöbetleşe hizmet sistemine geçilmiştir. Bir gün tek rakamlı noterler bir gün çift rakamlı noterler hizmet verecek. 

Yorumlar
Günün Manşetleri