GÜNDEM

Ankara'da koronavirüsü alarmı! Uçak acil iniş yaptı

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda koronavirüs paniği! Tahran İstanbul seferini yapan uçak koronavirüs şüphesiyle Ankara'da acil iniş yaptı.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda koronavirüs (Covid-19) paniği yaşandı. Tahran - İstanbul seferini yapan THY uçağı koronavirüs şüphesi nedeniyle Esenboğa Havalimanı'a acil iniş yaptı.  Uçaktaki 29 yolcu şüpheli olarak değerlendiriliyor.

Tahran-İstanbul seferini yapan uçaktaki yolcuların Sağlık Bakanlığı'nın da koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayeneleri yapıldı. Yolcular Ankara'da Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde karantinaya alınacak. 

132 yolcu sağlık taramasından geçecek
Uçakta bulunan yolculardan 12'si İran'ın Kum kentinden gelen 29 yolcuda koronavirüs şüphesi var. Uçakta bulunan 132 yolcunun sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınacağı öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda koronavirüs (Covid-19) şüphesi ile inen uçak hakkında Fahrettin Koca'dan flaş bir açıklama geldi..

BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği üzere, 23 Şubattan itibaren, komşumuz İran’la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran’a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşler devam etmektedir.

İran’dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran’dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır.

Bu çerçevede THY’ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara’ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir.

Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınarak Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda tahlilleri tamamlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr. Fahrettin Koca
T.C. Sağlık Bakanı