GÜNDEM

Arda Turan Galatasaray'a kaptan olarak geri dönüyor

Adı devre arasında tekrar Galatasaray’la anılan, teknik direktör Fatih Terim’in çok istediği, ancak yönetim tarafından reddedilen Arda Turan için önemli bir gelişme yaşandı..

Galatasaray’da yerli operasyonu yeni bir boyut kazandı. Maliyeti düşürmeyi amaçlayan yönetim çözümü eskilerde buldu. Başkan Mustafa Cengiz’in transferine ret cevabı verdiği Arda Turan, bir kez daha gündemde.

Sezon sonunda boşa çıkacak olan Arda, her röportajında Sarı-Kırmızılı kulübe geri dönmek istediği mesajını gönderirken, hastalık sürecinde sık sık iletişim kurduğu Fatih Terim de bu transferdeki ısrarını sürdürüyor.

KAPTAN OLABİLİR
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra hastalık sürecini karantina altında atlatan 66 yaşındaki teknik adamı bu kez geri çevirmek istemiyor. Başkan Cengiz’in de Arda’nın transfer rüyası suya düştükten sonra yaptığı olumlu açıklamaları ikna edici bulduğu ve bu kez transfere onay vereceği öğrenildi. Arda Turan’a kaptanlık pazubandı verilmesi de seçenekler arasında.

SELÇUK İNAN KULÜBEYE
Böylece takım kaptanı Selçuk İnan’ın antrenör olarak yedek kulübesine dönmesiyle birlikte, saha içindeki liderlik pozisyonu yeniden Arda Turan’a geçecek.

33 yaşındaki futbolcu, takıma yeni katılan yerlilere Galatasaray’ın tarihini, hedeflerini, vizyonunu aşılayarak, taraftarla aralarında bir köprü kurmaya çalışacak. Arda ayrıca altyapıdan gelen genç oyunculara abilik ederek, A takıma alışma sürelerini kısaltmaya çabalayacak.

BONSERVİSİ YOK
Galatasaray’a ikinci dönüşünde bekleneni veremeyen Semih Kaya da tecrübesiyle savunma oyuncularına destek olması ve rotasyonda kadro derinliği sağlaması amacıyla yuvaya geri dönecek.  29 yaşındaki stoperin Sparta Prag’la olan sözleşmesi, tıpkı Arda Turan’da olduğu gibi sezon sonunda bitecek.Böylece Galatasaray, iki tecrübeli Türk futbolcuyu bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmış olacak. 

Yorumlar
Günün Manşetleri