GÜNDEM

Avrupa medyası Türkiye'yi inceledi! Türkiye çok hızlı deyip ürküttü

Yabancı basında yapılan yayında Türkiye'nin verileri incelendi. Türkiye'de koronovirüs vakalarındaki hızlı artışın ilginç olduğunu söyledi.

Türkiye koronovirüse en hazırlıklı yakalanan ülkelerden biri. Sağlık Bakanlığı'nın hızlı örgütlenmesi ve Bilim Kurulu'nun zamanın da aldığı önlemler pozitif bir görünüm sunuyor. Ancak vaka sayımız şu anda bir çok ülkeden az olsa da vakaların artış hızı tüm ülkeleri sollamış durumda. 

TÜRKİYE HIZLI BİR ARTIŞ SERGİLİYOR

Türkiye'deki vaka hızı yabancı medyanın da dikkatini çekti. Canlı yayında spiker şunları söyledi:
-"Dünya çağında ölü sayısı neredeyse 34 bine ulaştı. İtalya maalesef bu katagoride 10 bin 779 ölümle lider durumda. Size listenini biraz daha aşağısındaki bir ülkeyi göstermek istiyorum. Bu ülke Türkiye; 9 bin 217 vaka var. Yani bu salgından en çok etkilenen ülkelere kıyasla çok az vakaları var. İlginç olan şu: olduğu noktaya geldiği hız. Seçtiğimiz bazı ülkeleri ekranlara yansıtalım. Bu ABD, 142 bin vaka çok hızlı artış gösteriyor. Türkiye ise burada aşağıda. Endişe verici olan şu bu noktaya kadar hızlı geldikleri. Gidişata baktığımızda bunu görebiliriz. Bu grafiğin ölçeğini değiştirdik ve salgını her ülkede aynı gün başlayacak bir noktaya getirdik. ABD gibi hızlı artış gösteren bir ülke olmaktansa Singapur gibi vakaların yavaş artış gösterdiği bir ülke olmayı tercih edersiniz. Bu Türkiye, 9 bin 217 vakaya dünyanın herhangi bir ülkesinden daha hızlı bir şekilde vardı.