GÜNDEM

Biz10 TV mülteci kampındaki dramı ortaya çıkardı

Türkiye'nin kapıları açması ile Yunanistan sınırına dayanan mültecilerin yaşam alanına giden Biz10 TV kamerası, bölgede yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdi.

Adem Metan yönetimindeki Biz10 TV, sınır kapılarının açılması ile birlikte Türkiye'den Yunanistan'a 40 kilometre yürüyerek ulaşan mültecilerin burada görmüş olduğu zulmü gözler önüne serdi.

Mültecilerin yaşam alanına giren Biz10 TV kamerası, bir insanlık dramını ekrana getirdi. Mikrofon uzatılan mülteciler, Yunanistan tarafından dışlandıktan sonra dönmek istedikleri Türkiye'de de kabul görmediklerini açıkladılar.

"Bir hayvan kadar özgürlük istiyoruz" sözleri ile yaşamış oldukları çileyi anlatan mülteciler, yiyecek ve battaniyelerin Türkiye tarafından kendilerine verildiğini, ancak tekrar dönmek istedikleri Türk yetkilelirinin de Yunan yetkilileri gibi kendilerini istemediklerini belirttiler.

Türkiye'den kaçma sebeplerini soran muhabire mülteciler şu açıklamayı yaptılar... "Biz yıllardır Türkiye'de yaşamaya çalışıyoruz. Bizi çalıştıranlar 800 TL ödeme yapıyorlardı bize, bu para ile geçinmemiz mümkün değildi. Hayat çok pahalı, bizler de insan gibi yaşamak için bu yola çıktık. Ülkemizde savaş çıktı. Bu savaşın tarafı olmak istemediğimiz için şimdi hayvanlardan daha aşağılık bir muamele ile karşı karşıyayız. Burada bizim ne suçumuz var. Dünyaya sesleniyoruz. Lütfen en azından bir hayvan kadar bize özgürlük verin" sözleri ile yaşadıkları dramı anlattılar...