GÜNDEM

Bu genelgeye göre Türkiye'yi zor günler bekliyor

İddiaya göre, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün ilgili kurumlara göndermiş olduğu bir genelgeye göre, Türkiye'yi 20 mart sonrası çok günler bekliyor.

Bugün sosyal medyada kısa süre içerisinde bir genelge elden ele dolaştı. Genel Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden çıkma. İddiaya göre 81 il valiliği ve sağlık müdürlüklerine gönderildiği iddia edilen ek genelge ile koronavirüs salgının Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirildiği hatırlatıldı. 

Genelgede; Coronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için bugün itibarı ile "Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri" olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin yarın saat 10:00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı belirtildi.

Genelgede ayrıca, söz konusu tedbirlere ilişkin asıl önlemler Mart'ın 20'sinden sonra başlıyor. bu tarih itibarı ile eczaneler ve hastaneler hariç, 3 kişiden fazla insanın bir arada bulunduğu hemen hemen her yerin geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

Kapatılması isteniler yerler şunlar... Spor salonları, yüzme havuzları, otobüs terminalleri, alışveriş merkezleri, kulüpler, dernekler, galeriler, kütüphaneler, ibadethaneler, 3 kişiden fazla çalışanı olan işletmeler, parklar..

Genelgeye göre, kafeterya ve lokanta gibi yerlerin sadece evlere servis yapmalarına izin verilirken, süpir marketlerin, haftanın üç günü, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri açık kalmalarına hükmedildi...

Gizli ibaresi bulunan söz konusu genelge ile devletin bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri