GÜNDEM

Bütün bunlar tesadüf mü?

Türkiye'nin İdlib konusundan Rusya ile ters düşmesinin ardından ikinci Gezi provokasyonuna zemin hazırlayacak videoların sosyal medyada paylaşılması 17-25 Aralık dönemine ait montaj tapelerin tekrar gündeme getirilmesi bir çok kesim tarafından manidar bulundu.

Türkiye, Esed rejiminin katliamları ve göç dalgasını durdurmak için Soçi ve Astana'da Rusya, İran ile masaya oturdu. 

GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİ OLUŞTURULDU

Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturuldu. Ancak rejim ve İran destekli teröristler, ateşkes ilanıyla durumun muhafaza edilmesinin kararlaştırıldığı 4 bölgeden 3'ünü Rusya'nın hava desteği sayesinde ele geçirdi ve İdlib'e yoğunlaştı.

Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib'e saldırılarında 1800'den fazla sivil can verdi. Ocak 2019'dan bu yana ise Suriye-Türkiye sınırı yakınlarına göç edenlerin sayısı 1 milyon 794 bine ulaştı.

ESED REJİMİ ANLAŞMALARA UYMADI

Gerginliği  azaltma bölgesinde görev yapan askerlerimize Esed rejiminin çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 15 askerimiz ve 1 sivil personelimiz şehit düşmüştü.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Esed rejimine misliyle karşılık verildiği ve 400'den fazla rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu.

KARA PROPAGANDA ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Türkiye ile Rusya ilişkileri gerilirken sosyal medyada kara propaganda çalışmalarının hızlanması bir çok kullanıcının aklına çeşitli soru işaretleri getirdi.

Kimler tarafından organize edildiği bilinmeyen bir grubun, ikinci Gezi vandalizmini tetikleyecek 2 videoyu bu dönemde sosyal medyaya servis etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Skandal videoda şu ifadeler kullanılmıştı:

"Bıktık. Her kanalda ille de sen olma. Yalan dolan haberler yayında. Atma daha fazla! Artık anla. O hain miş bu hain miş konuşma. Pazarladın her şeyi kuruşla. Satma daha fazla. Usandın! Her gün başka bir biçimde yalandan. Gözümüze bakarak talandan. Artık sıkıldık! Usandık her gün başka biçimde yalandan. Gözüme bakarak talandan. Artık sıkıldık. Vardık yok etmedi bizi bu karanlık. Sen dışladıkça bizler çoğaldık. Halkız! Sakın korkma. Uzatma her hikaye bitecek unutma. Gördüğün her insanla savaşma... Hele analara hiç sataşma. Sıkıldık... Her fırsatta parmak sallamandan hayatlarımızı zorlamadan. Bitti artık tamam. Usandık her gün başka bir biçimde yalandan gözümüze bakarak talandan. Senden sıkıldık! Tamam... Tamam... Tamam..."

17-25 ARALIK DÖNEMİNE AİT MONTAJ KAYITLAR TEKRAR GÜNDEME GETİRİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, 17-25 Aralık tarihleri arasında FETÖ'nün çeşitli kanallar aracılığıyla servis ettiği montaj kayıtlarını tekrar gündeme getirdi. 

 Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile yapmış olduğunu belirttiği altı ses kaydıyla ilgili aldıkları bilirkişi raporunun tapelerinin gerçek olduğunu iddia etmişti. Belgede, CHP'nin 17/25 montaj ses kaydıyla ilgili ABD'deki bir ses adli tıp uzmanı olan Edward Primeau'dan raporu hazırlattığı ortaya çıktı.  

CHP'nin 17/25 Aralık montaj kaydının düzmece raporunu hazırlayan FBI bilirkişisi Edward Primeau'un bağlantılarının şeması yayımladı. 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in avukatlığını yapan Jason Abel'in çalıştığı Steptoe & Johnson LLP isimli hukuk şirketine çalışan Edward John Primeau'dan, CHP'nin 17/25 Aralık montaj ses kayıtları için bilirkişi raporu hazırlamasını istemeleriydi.

CHP'nin ulaştığı bilirkişi raporunu hazırlayan FBI bilirkişisi Edward J. Primeau, FETÖ'nün ABD'de avukatlığını yapan hukuk bürosuyla bağlantısı da dikkatten kaçmadı. Bu derin bağlar CHP'nin 17/25 Aralık montaj ses kaydının gerçek olduğuna dair bilirkişi raporunu hazırlayan Edward J. Primeau ile irtibata geçen CHP'nin ABD, FBI, CIA ve FETÖ ile bağının ne denli derin olduğunu gözler önüne serdi.

ABD AYRINTISI!

Türkiye'nin Rusya ile İdlib konusunda arasının açılmasının ardından ABD'nin de yüzü güldü. Beyaz Saray ve Pentagon'dan yayımlanan bildirgelerde sıklıkla Türkiye'nin yanında oldukları mesajları verildi.

NETHABER

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri