GÜNDEM

Ekrem Dönmez olayına Emniyet'ten açıklama geldi

Kimlik kontrolü yapan polislere zor anlar yaşatan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez'e Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Hatay ilinde polis ekiplerinin bayram öncesi güvenlik kontrolü kapsamında kimlik kontrolü çalışmaları gerçekleştirildi.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez de kimlik kontrolüne tabi tutulmak istenmişti. Herkesin kimliğini kontrol eden polis ekiplerine Dönmez, zor anlar yaşatmıştı.

'MEN EDERİM' DEMİŞTİ

Yazılı dayanak olmadan kimliğini göstermeyeceğini belirten Dönmez, kendisinden sakin bir tavırla, kanunsuz iş yapılmadığını belirterek tekrar kimliğini isteyen polislere "Sizi men ederim" demişti.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Yaşanan olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), basın açıklaması yaptı.

EKREM DÖNMEZ'E ADLİ İŞLEM UYGULANDI

Görevini gerçekleştiren polislerin, Ekrem Dönmez tarafından zora sokulmasının ardından tarafların birbirlerinden karşılıklı şikatetçi olduklarını belirten açıklamada, Ekrem Dönmez hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.

BARO BAŞKANLARININ KİMLİK GÖSTERMEME MUAFİYETİ YOK

Yapılan işlemin, rutin bir işle olduğunu belirten EGM, "Baro Başkanı her ne kadar kendisine kimlik sorulmasının hukuki olmadığını savunmuş ise de 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 58. Maddesinde belirtildiği üzere avukatlar Baro Başkanı dahi olsa sadece arama konusunda özel hukuki muameleye tabi olup, kimlik ibraz etmeme gibi bir muafiyetleri bulunmamaktadır. Yapılan işlem rutin bir uygulama olup, herhangi bir kasıt söz konusu değildir." ifadeleri ile Dönmez'in hukuka aykırılığını aktardı.