GÜNDEM

'Ezan mı okuyorsun lan sen' diyerek yaşlı adamı döven Halil Sezai'ye CHP'den destek geldi

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, 'Ezan mı okuyorsun sen' diyerek babası yaşındaki adamı darp eden şarkıcı Halil Sezai'ye sahip çıktı.

Şarkıcı Halil Sezai, 67 yaşında olan Hüseyin Meriç isimli bir kişiyi öldüresiye dövdü.

Şarkıcı Halil Sezai, 'Ezan mı okuyorsun sen' diye diye yan komşusunu darp ve tehdit ettiği gerekçesiyle karakolluk oldu.

İddialara göre, Tuzla'da film çekimi yapan Halil Sezai, mahalle sakini olduğu ifade edilen bir vatandaşla tartışma yaşadı.

Bunun üzerine başlayan tartışma büyüyünce Halil Sezai darp iddiasıyla gözaltına alındı. Ünlü şarkıcı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yaşlı adamı darp eden şarkıcının, götürüldüğü karakolda nezarette tutulduğu öğrenildi.

CHP'DEN DESTEK GECİKMEDİ

İsmi darp vakasına karışan Halil Sezai'ye destek CHP'den geldi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, babası yaşındaki adamı tekme tokat döven Halil Sezai hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, ''Sanatçı Halil Sezai ile ilgili gözaltına alındığına dair haberler gündeme geldi. Durumu yaptığımız görüşmelerle teyid ettik. Kendisi şu an ifade vermekte olup, ifade sonrası serbest kalacağını umuyoruz. Avukat arkadaşlarımız yanındadır. Kendisi gayet iyidir. Sağlıklıdır...'' ifadelerini kullandı.

Erdem sözlerine şöyle devam etti:

''Gözaltı haberi akabinde, gerek Adalet Bakanlığı, gerek İçişleri Bakanlığı ile sürece dair bilgi almak maksadıyla iletişim kurdum. Hukukun ve adil yargılanma hakkının tecellisi için hukukçu dostlarımız karakoldadır. Umarım, ifade sonrası serbest kalacaktır. Saygılarımla..''

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Gelen eleştiriler üzerine bir kez daha klavyenin başına geçen Eren Erdem, ''Siyasi yaşamım boyunca, gözaltına alınan her sanatçı, aydın, gazeteci, yazar, siyasetçi, “düşünce açıkladığı için yargılanan yurttaşlarımızın” yanında oldum. Bu nedenle insanlar başlarına iş gelince beni ararlar. Bu son derece doğal bir durumdur, normaldir.'' diyerek kendini savundu.

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri