GÜNDEM

İBB'nin aylardır yapamadığı Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolunu bakanlık birkaç günde bitirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aylardır farklı sebepleri bahane ederek tamamlamadığı Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolunu üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hastanenin açılışına günler kala çalışmaları bitirme noktasına getirdi.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılışına günler kala, Cuhmurbaşkanı Erdoğan'ın 'Yapımını hızlandırın' dediği yol çalışmaları da nihayete ertirilmek üzere.

TAMAMINA YAKINI BİTTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olmasına rağmen yapımı tamamlanmayan yolun bütün çalışmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devralmıştı. Hastanenin açılışına üç gün kala yol çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı. Hastaneyle birlikte yolların da kullanıma açılacağı belirtildi.

İBB PARASIZLIKTAN YARIM BIRAKTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kaynak yetersizliği nedeniyle yarım bıraktığı yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenmişti.

ERDOĞAN BİZZAT TALİMAT VERDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi ulaşım hatlarının, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yol ağına alındığını belirterek, "Mayıs ayında hastanemizle birlikte yollarımız da hizmet vermeye başlayacak." dedi.

İBB'NİN YAPMADIĞI YOLLAR BÜYÜK SIKINTI OLACAKTI

Karaismailoğlu, dünyanın en modern cihazlarıyla donatılan 2 bin 800 yataklı hastanede, günlük 100 bin kişilik hareketin beklendiğine işaret ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hastanenin açılışı mayıs ayında yapılacak fakat en büyük sıkıntı, hastanenin etrafındaki ulaşım yolları." değerlendirmesinde bulundu.

İBB'NİN SORUMLULUĞUNDA OLMASINA RAĞMEN YAPMADILAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yolların diğer kısmı ise İBB'nin yol ağında olmasına rağmen yapılmamaktadır. Açılışı mayıs ayına çekilen hastane hizmete girdiği zaman vatandaşların, hastaların, ziyaretçilerin ve refakatçilerin hastaneye erişimi mümkün değildir. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hastanenin ulaşım yolları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yol ağına alındı. Biz de bugün itibarıyla hastanenin etrafındaki yolların yapımına hızlı bir şekilde başladık.''

Yorumlar
Günün Manşetleri