GÜNDEM

Kemal Kılıçdaroğlu infaz yasasına tepki gösterdi! Elinde kalem olan hapiste olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, infaz düzenlemesiyle ilgili T24'te Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'in Koronavirüs salgını nedeniyle 45 gün kapalı tutulacak olmasını ve infaz düzenlemesini eleştirdi.. İnfaz düzenlemesi ile ilgili "Eline bıçak alan çıkıyor, elinde kalem olan ise hapiste olacak. Bunu hiçbir ahlak ve vicdan kabul etmez" ifadesini kullandı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis'in kapalı tutulacak olmasına ise "Milli Mücadele'de bile açık olan Meclis niye kapatılıyor; bunu doğru bulmuyoruz. İktidar yaptıklarıyla kendi iktidarının sonunu getiriyor" eleştirisi yaptı.

PARLEMONTAYA İHTİYAÇ YOK
Kılıçdaroğlu, "Meclis'in böyle bir dönemde kapalı tutulmak istenmesini anlamadıklarını, AK Parti ve MHP'nin "torba yasaları getirdik, artık parlamentoya ihtiyaç yok" diye düşünmüş olabileceklerini söyledi. 

ELİNDE KALEM OLAN HAPİSTE OLACAK
Meclis'ten geçen ve yasalaşan infaz indirimi düzenlemesinin adalet duygusunu zedelediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eline bıçak alan çıkıyor, elinde kalem olan ise hapiste olacak. Bunu hiçbir ahlak ve vicdan kabul etmez" ifadelerini kullandı.

ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRECEĞİZ
Düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu "Umarım AYM geçmişte adaleti sağlamaya yönelik kararlarını dikkate alır" diye konuştu. 

FAHRETTİN ALTUN KONUSU
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Boğaz Görünümlü Bölge'de yaptırdığı yapının yıkılmasıyla ilgili haberlere 'terör' soruşturma açılmasını da değerlendiren CHP lideri "Haberlerin hepsi doğru, bu Cumhuriyet'e verilmek istenen bir gözdağıdır.Ne yaparlarsa yapsınlar alınan her karar kendi sonlarını biraz daha hızlı getiriyor" dedi. 

SÜLEYMAN SOYLU'NUN İSTİFASI
Kılıçdaroğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasıyla ilgili de "Bir partinin iç meselesi, Süleyman Bey, istifa ederek Erdoğan'ı rahatlatmak, Erdoğan da Soylu'yu paratoner olarak kullanmak istedi" dedi. 

Yorumlar 8 Yorum