GÜNDEM

Koronavirüsünün belirtilerini tanıyalım! Buluşan insan gün gün neler yaşıyor?

Tüm dünya koronavirüsü ile savaşırken sosyal medyada korunmanın yolları ile ilgili bir çok bilgi yer alıyor. Peki koronavirüsü vücuda girdiği andan itibaren insanlarda nasıl etkiler gösteriyor?

Dünyaya yayılan ölümcül Corona virüsünün etkilerini gün gün anlatan bu video sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Peki koronavirüsünün belirtileri neler? Koronavirüsü ilk günden itibaren insanda nasıl etkiler bırakıyor? Bu soruların cevabı videoda..

Koronavirüsünün gün gün belirtileri neler?
Virüse yakalananlarda önce gribe benzer septomlar görülüyor daha sonra ise yüksek ateş başlıyor. Hafif boğaz ağrısı görülme ihtimali de var. Ardından kuru öksürük şikayetleri gözleniyor. Bir haftanın sonunda ise nefes darlığı sorunları ortaya çıkıyor. Sosyal medyada yayılan videoda bağışıklığı düşük insanlarda mide bulantısı ve ishalinde görüldüğü anlatılıyor. Yani kısacası koronavirüs orta derece soğuk algınlığından, ölüme varacak semptomlara yol açabiliyor. 

Koronavirüsünden nasıl korunursunuz?
Virüsten korunmak için şu tavsiyelerde bulunuluyor: Ellerinizi yıkayın.. Sabun veya el temizlik jelleri virüsü öldürebilir.. Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu mendille kapatın ve sonrasında virüsün yayılmasına engel olmak için ellerinizi yıkayın.. Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının.. Elleriniz virüsün değdiği bir yere dokunursa virüs vücudunuza bulaşabilir..

Öksüren, hapşıran veya ateşi yüksek kişilerden uzak durun.. 1 metre uzak durmak havaya bulaşabilecek virüsten korunmanızı sağlar.. 

Yorumlar
Günün Manşetleri