GÜNDEM

Maske ile ilgili yeni karar! SSK'lı olanlar eczaneden ücretsiz maske alamayacak

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında eczanelerde maske dağıtımına başlanmıştı. Maske ile ilgili yeni bir karar daha alındı. İstanbul Eczacı Odası'nın yaptığı açıklamaya göre SSK'lı olanlar ücretsiz maske alamayacak

Koronavirüs önlemleri kapsamında eczanelerden ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili yeni düzenleme yapıldı. İstanbul Eczacı Odası'ndan açıklama geldi. Artık kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlar eczanelerden ücretsiz maske alamayacak.

AMAÇ YOĞUNLUĞU ENGELLEMEK

Yoğunluğu engellemek için eczanelerden ücretsiz maske alacaklarla ilgili sınırlamaya gidildi. Yeni düzenlemeyi İstanbul Eczacılar Odası açıkladı..

KAMUDA ÇALIŞANLAR VE SGK'LILARA MASKE YOK

İstanbul Eczacı Odası'nın yaptığı açıklamaya göre, artık kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlar eczanelerden ücretsiz maske alamayacak. Yapılan açıklamada bu kişilerin çalıştıkları kurumlardan maske temin edebileceği ifade edildi.

ECZACILAR ODASI AÇIKLAMA YAPTI
Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri