GÜNDEM

Müslüman bir ülkenin içler acısı hali! Yarısı Subhanekeyi okuyamadı

Sübhaneke okumayı biliyor musunuz? Sorusu sosyal medyada tekrar gündem oldu. Müslüman Türkiye'nin bu görüntüleri içleri acısı durumu göz önüne serdi.

Sübhaneke okumayı biliyor musunuz? Sorusu sosyal medyada tekrar gündem oldu. Müslüman Türkiye'nin bu görüntüleri içleri acısı durumu göz önüne serdi.

Beraat Kandili nedeniyle sosyal medyada mesajlar paylaşılmaya başlandı. O paylaşımlarından biride youtube kanalı Sarı Mikrofon'un çektiği Sübhaneke Duasını Okur musunuz ? videosu oldu.

Toplumun büyük bir kesimi 5 yaşındaki çocukların ezberlemiş olduğu sübhaneke suresini bilmedikleri ortaya çıktı.

PEKİ BERAAT KANDİLİ NEDİR?

Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzîl" denir.

BERAT GECESİNİN FAZİLETİ NEDİR?

Berat Gecesinin fazileti ile ilgili olarak şu hadisler rivayet edilmektedir:

 1- Hz. Âişe (ra) den ,Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bu gece ile ilgili şöyle buyurmuştur:

“Cebrail as bana gelip şöyle dedi:"Bu gece Şaban'ın on beşinci gecesidir. Allah Teâlâ bu gece cehennemden Beni Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca insanları Cehennem'den azat eder. Ancak bu gecede Allah şu kimselere rahmet nazarıyla bakmaz. Kendisine şirk koşanların, müslümanlara karşı kin ve düşmanlık besleyenlerin, akrabaları ile münasebeti kesenlerin, gururlu ve kibirlilerin, ana-babasına asi olanların ve içki içmeye devam edenlerin yüzüne bakmaz. "