GÜNDEM

Sosyal medyada yalandan algı yapmışlardı! Emniyetten açıklama geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokasyona ilişkin görüntüleri paylaştı ve bir açıklama yayınladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokasyona ilişkin görüntüleri paylaştı ve bir açıklama yayınladı. Sosyal medyada yürütülen, polis öğrencilere, 'Aşağı bak' diyerek müdahale etti yalanı EGM'nin paylaşımı ile net şekilde gözler önüne serildi. Polisin, olay sırasında 'Aşağı bak' ifadesini kullanmadığı, 'İn aşağı, in aşağı, aşağıdan yürü' dediği net şekilde görülüyor.

EGM'DEN BOĞAZİÇİ YALANI İLE İLGİLİ FLAŞ PAYLAŞIM

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından algı operasyonunda kullanılan video ve gerçeği yayınlandı.

EGM'nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Yalan'dan bir Slogan... Aşağı bak YALAN, Aşağıdan DOĞRU. Polisimiz pandemi ortamında sadece yasadışı göstericilerle değil, yalan virüsüyle de mücadele ediyor. Bu mücadele milletimiz için Türk polisi daima hazır.

KABE FİGÜRÜ YERE SERİLMİŞTİ

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokasyonlara katılanların çok büyük bölümünün öğrenci olmadığı, öğrencilerin büyük kısmının da üniversiteden olmadığı ortaya çıkmıştı. Üniversitedeki provokasyonlar sırasında LGBT'li bir grup Kabe'nin bulunduğu örtüyü yere sermiş, büyük tepki çekmişti. Birçok terör örgütü iltisaklı kişi de gösterilerde yer almıştı.