GÜNDEM

Süleyman Özışık yazdı! CHP imzalı birkaç yolsuzluk hikâyesi

Türkiye gazetesi yazarı ve Nethaber Genel Müdürü Süleyman Özışık CHP döneminde yapılan yolsuzluklarla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı..

AK Partili belediyeler yolsuzluk, usulsüzlük mü yapıyor diyorsunuz? Ya da AK Parti yönetimi İstanbul'u betona boğdu falan gibi bir iddianız mı var?
Hadi o zaman gelin, sizinle beraber CHP'nin yönettiği sadece ama sadece bir ilçeye beraber göz atalım.
Bakalım CHP'li Belediye Başkanı bir buçuk yıl gibi bir sürede nasıl yolsuzluklara, nasıl usulsüzlüklere imza atmış.
Hazırsanız başlayalım. 
Hatta şöyle bir soruyla başlayalım:
-Sizce CHP'li belediyenin yönettiği bir ilçede bir iş adamı 22 katlı bir binanın üzerine kaç tane kaçak kat çıkabilir?
Hadi tahminleri alayım!
Bir?
Üç?
Beş?
I-ıh!
Çıkın çıkın bunlar ufak rakamlar...
Yedi?
Dokuz?
On bir?
I-ıııııh?
Çıkın kardeşim bunlar da küçük rakamlar!
On üç?
On beş?
On yedi?
Yok, yine tutturamadınız. En iyisi ben size olayı baştan itibaren anlatayım.
Yer, İstanbul'un Esenyurt ilçesi.
AK Partili belediye döneminde 22 kat ruhsatı verilen bir bina, CHP'li Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt işbaşına geldikten sonra aniden göğe doğru yükselmeye başlıyor. 22 katlı bina birkaç ay sonra tam 40 kata ulaşıyor. Hem de ruhsatsız bir şekilde.
Binanın sahibi, 31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'na destek veren, şimdi ise Ahmet Davutoğlu ile birlikte yürüyen Halis Kahraman isimli bir iş adamı...
Yani belediye, Halis Kahraman'a bir nevi Ekrem İmamoğlu’na verdiği desteğin diyetini ödüyor. 
Bina 40 kata ulaşınca bölgedeki AK Parti yönetimi devreye giriyor ve işi kovalamaya, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a hesap sormaya başlıyor. Kemal Deniz Bozkurt gelen eleştirilere aylarca aldırış etmiyor.
Ne zaman ki İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişler gelen şikâyetler üzerine denetime başlıyor. Kemal Deniz Bozkurt ondan sonra harekete geçiyor.
Kendini savunma şekli çok ilginç!
Kaçak olan 18 kattan haberinin olmadığını söylüyor, "Gözümüzden kaçmış" diyor.  Ve geçen hafta Belediye Encümeni’ni topluyor, bina sahibine 17 milyon lira para cezası kesiyor!
Bitti mi?
Bitmedi tabii...
Asıl bomba geliyor.
CHP'li belediyenin, E-5 Karayolu'na sıfır şekilde kaçak kat dikilen binaya normal şartlarda 60 milyon liralık bir ceza kesmesi gerekiyor. Ama belediye başkanı binayı sanki bir ara sokakta yapılmış gibi gösterip 17 milyon TL ceza kesiyor.
Yani fırıldak içinde fırıldak...
Aradaki paranın kime gittiği ise bilinmiyor! Yani aslında biliniyor da bilinmiyor!
Anladınız siz onu!..
Ha eğer bu usulsüzlük, bu yolsuzluk sizi kesmediyse o zaman başka bir fırıldak daha anlatayım.
2019 yılının haziran ayında kurulan Derman Limited Şirketi, yaptığı açıklamada şirketi Esenyurt Belediyesine bedelsiz ve şartsız şekilde tümden hibe etmek istediğini açıklıyor.
Belediye de bu hibe olayını hemen kabul ediyor. Ardından, belediyenin yaptığı pek çok ihale, başka firmalara haber verilmeden doğrudan Derman Limited adlı şirkete havale ediliyor. 
Aradan bir yıl gibi bir süre geçiyor.
Bu bir yıllık süre içinde belediyenin yaptığı toplamda 15 trilyonluk ihalelerin tamamı bu şirkete veriliyor. Şirket belediyeye ait göründüğü için hiç kimse bu duruma itiraz etmiyor. 
Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada duyanları dehşete düşüren bir bilgiye ulaşılıyor.
Belediyeye bedelsiz şartsız tümden hibe edildiği söylenen şirketin aslında hibe edilmediği, şirkete verilen ihale bedellerinin tamamının da şirketin gerçek sahibi olan Bülent Zafer Polat isimli kişinin hesabına aktarıldığı görülüyor.
Yine yapılan araştırmada bu şirkete gıda, kaşar, süt, dezenfektan ve maske alımı ihalelerinin verildiği belirleniyor. Üstelik bu mal alımlarının sözleşme dahi yapılmadan alındığı belgeleniyor.
Nasıl, güzel iş değil mi?
Ha bunlar da sizi kesmediyse...
O zaman bir sonraki yazıya kadar sabretmenizi rica edeceğim. Çünkü yazdığım iki olay devede kulak. 
İşin içinde Engin Özkoç ile Tuncay Özkan'ın da bulunduğu kılıfına uydurulmuş vurgunlar ve bunların karşılığında Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a hediye edilmiş milyonluk araçlar olduğu iddiası var.
Unutmadan…
Bahsini ettiğim bütün bu vurgunların belgeleri ve görselleri elimde. Yani belediye başkanı ya da bir CHP’li itiraz ederse o belgeleri de ortaya koyarım.

Yorumlar 2 Yorum