KİM KİMDİR

Süleyman Özışık

Süleyman Özışık

1971 Iğdır doğumludur. İlk,orta ve lise eğitimini Kars'ta tamamladı.
Ekonomik koşullardan ötürü  eğitimine devam edemeyince İstanbul'a gelerek çocuk yaşta iş hayatına atıldı. Vatani görevinin ardından hayali olan gazetecilik mesleğini icra etmek için Akşam Gazetesi'nde staja başladı.

3 yıl ücretsiz staj döneminden sonra Milliyet Gazetesi'nde göreve başladı ve 7 yıl burada görev yaptı.  2000 yılında ekonomik kriz gerekçesiyle Milliyet Gazetesi'ndeki işine son verildi.

Bir süre bazı kurumlarda basın danışmanlığı görevini yürüten Özışık daha sonra ağabeyi Hadi Özışık ile birlikte internethaber.com isimli Türkiye'nin ilklerinden sayılacak haber sitesini kurdu.

3 yıl sonra, yani 2005 yılında farklı bir proje hayaliyle sonsayfa.com isimli haber sitesini kurdu ve kısa sürede yüzbinlerin okuduğu bir gazete haline getirdi.

2009 yılında tekrar kurucusu olduğu İnternethaber Yayın Grubu'nun başına geçti. 2013 yılında buradaki görevinden ayrıldı ve fakat köşe yazılarına devam etti.

Uzun süre Türkiye'nin nabzını tutan ve İnternethaber sitesinde etkili köşe yazıları yazan Süleyman Özışık, 2018 Ocak ayında Türkiye Gazetesi'nde de köşe yazıları yazmaya başladı.

2019 Eylül ayında nethaber.com sitesini hayata geçirdi. Kısa sürede hızlı büyüme gerçekleştiren haber sitesinin yönetimini gerçekleştirirken, köşe yazılarına devam etmektedir.