GÜNDEM

Süleyman Özışık yazdı! Sen niye rahatsız oldun ODA TV?

Türkiye Gazetesi yazarı ve Nethaber Genel Müdürü Süleyman Özışık bugünkü köşe yazısında ODA TV'de hakkında yazılan iddialara cevap verdi..

Oda TV, içinde benim de adımın geçtiği bir istatistik veri yayınladı önceki gün. Manşete taşınan istatistik, "Yandaş kalemlerin 1 yıl boyunca yazdıkları konular" başlığıyla verildi. 
Detayında ise şu satırlar yazılı:
"Hükûmete yakın gazetelerin kimi köşe yazarlarının yazılarını tek tek inceledik. 2020 yılı içerisinde kaç yazı yazmışlar ve bunların ne kadarında CHP, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan söz etmişler diye baktık. Ortaya çıkan sonuç şaşkınlık verici oldu."
Benim ismimin geçtiği satırda şu detaylar var:
"Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık da 2020 yılında 121 köşe yazısı kaleme aldı. Bu yazılarının 64’ünde CHP’den söz eden Süleyman Özışık, 41 yazısında Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, 28 yazısında ise Ekrem İmamoğlu’ndan bahsetti. Süleyman Özışık, 2020 yılındaki yazılarının neredeyse tamamına yakınını CHP, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na ayırdı."
Ne diyeyim şimdi ben bunlara bilemedim.
İstatistik sonuçlarını toplayan arkadaş da sanırım Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir hesap uzmanı! Önce yıl boyunca 121 yazı yazdığımı hesaplamış. Sonra bunlardan kaçının CHP, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu hakkında olduğunu tespit etmiş!
"Dur şuna bir çakayım" diye öyle acele etmiş ki garibim. Alt alta koyduğu rakamların sonucunun 133 yazıya tekabül ettiğini bile hesaplamamış. Editör diye bunların çalıştığı bir internet gazetesi bu ülkede muhalefet yapıyor işte. 
Varın gerisini siz hesap edin. 
Hadi bu matematik özürlü arkadaşın ortaya koyduğu rakamlara çok takılmayalım da haberin özüne dönelim. Yıl boyunca neden sadece CHP'yi, Kılıçdaroğlu'nu ve İmamoğlu'nu yazmışım?
Ya ne yapacaktım Oda TV'ciğim?
Mesela; CHP'nin, İYİ Parti ve HDP'nin birlikte oturup ülkeye ihanet sayılacak "Anayasa Taslağı" çalışmasını yazmasa mıydım?
Mesela; Kemal Kılıçdaroğlu'nun dakika başı söylediği aslı astarı olmayan yalanları yazmasa mıydım? Ya da ülkesini dünyanın barbar ülkelerine şikâyet etmesini, "Bizim ülkemize yatırım yapmayın çünkü bizim ülkemizde can ve mal güvenliğiniz yok" diye kötülemesini yazmasa mıydım?
Hı?
Ya da Ekrem İmamoğlu'nun "temel atmama törenleri"ni dile getirmese miydim? Büyükşehir Belediyesi'ni göreve geldiği bir buçuk yılda 25 milyar borç altına sokmasını dillendirmese miydim?
"Bana bölücülükten soruşturma başlattılar" palavrasını veyahut, sizin köpürttüğünüz "Bana suikast yapıldı" yalanını çürütmese miydim?
AK Parti'nin yıllar önce hizmete sunduğu parkları, kentsel dönüşüm binalarını, yolları, "Ben yaptım" diyerek yalan söylemesini ve toplumu aptal yerine koymaya çalışmasını anlatmasa mıydım?
CHP'yi yazmam sizi niye rahatsız etti onu da anlamadım?
Ne yani?
"Bu hükûmet seçimle veya başka türlü gidecek" diyerek darbe imalı sözler söyleyen Canan Kaftancıoğlu'nu, "Devlet memurlarına sesleniyorum. Erdoğan'ın sözünü dinlemeye devam ederseniz biz iktidara geldiğimizde sizden hesap sorarız" diye tehditler savuran Özgür Özel'i, Cumhurbaşkanı'na iğrenç sözlerle hakaret eden Engin Özkoç'u yazmasa mıydım?
"Bize gelen bilgilere göre maalesef Türkiye Azerbaycan'a cihatçı gönderiyor, yardımda bulunuyor" diyen Ünal Çeviköz'ün ihanetini gözler önüne sermese miydim?
Amerika'nın yeni Başkanı Biden'a, "Bize demokrasi getirin" diye yalvarmalarını görmese miydim?
Ya da...
İki başkan yardımcısıyla birlikte kendisinden iş istemeye gelen kadına topluca tecavüz eden Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ı görmezden mi gelseydim?
Ne yapaydım yani?
CHP içinde yaşanan ve Barış Yarkadaş'ın açıkladığı tecavüz ve taciz olaylarına değinmese miydim? Canan Kaftancıoğlu'nun tecavüzcülere sahip çıkıp, mağdureleri mahkemeye vermesini anlatmasa mıydım?
E, vallahi bunca pisliğe bakılırsa, az bile yazmışım. Galiba bundan sonra daha çok yazmam gerekecek.
Hem, nedir senin karın ağrın Oda TV'ciğim?
CHP'de yaşanan pislikleri, tacizleri ve tecavüzleri, yalanları ve ihanetleri yazmamız mı seni rahatsız etti? 
Madem benim kaç yazı yazdığımın istatistiğini tuttun, bir de kendi istatistiğini açıklasana Allah aşkına!
Mesela sen bu iğrençlikler hakkında kaç haber yaptın? Bu kepazeliklerin kaç tanesini millete duyurdun?
Veya...
Senin yazarların Erdoğan ve ailesi hakkında hakarete ve iftiraya dayalı kaç yazı yazdı onu da açıklasana? 
O da olmadı?
Bize, kaç tane Selahattin Demirtaş veya Başak Demirtaş güzellemesi yaptığını açıklasan?
Olur mu Oda TV'ciğim?

Yorumlar 6 Yorum