GÜNDEM

Süleyman Özışık'ın 'Gönül Kumbarası' çağrısı kısa sürede karşılık buldu

Türkiye Gazetesi Yazarı ve NetHaber Genel Müdürü Süleyman Özışık'ın koronavirüsle ekonomik mücadele kapsamında ilk olarak köşesine taşıdığı 'Gönül Kumbarası' çağrısı kısa sürede karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından Milli Dayanışma Kampanyası'nı başlattı.

Koronavirüs mücadele kapsamında gazeteci Süleyman Özışık, 27 Mart 2020 tarihinde Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinde "Bir önerim var" başlıklı yazısıyla "Gönül Kumbarası" çağrısında bulunmuştu. 

Özışık köşesinden yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu insanlara "Evde kal" demek kolay tabii...

Ama bu insanlar kirada oturuyor. Ödenecek kirayı, gelecek olan elektrik, su, doğalgaz faturasını düşünüyor. Evine sokacağı bir lokma ekmeği düşünüyor. Bunlara çözüm bulunmadan bu insanları evinde tutamazsınız..."

Ve buna ek olarak bir çözüm önerisinde bulundum:

"Bu dönemde devlet kanalıyla açılacak 'Gönül Kumbarası' niteliğinde bir yardım hesabı olsa. Fitresini, zekâtını vermek isteyenler dinimizin emrine uygun bir şekilde bu hesaplara yönlendirilse. Devlet de bunun üzerine koyabileceği maksimum düzeyde yardım paketlerini eklese... Bu yardımlar da tamamen şeffaf bir şekilde gerçekten yardıma muhtaç ailelere dağıtılsa olmaz mı?" dedim.

Yazıya beklentilerimin çok üzerinde tepki geldi. Olumsuz değil, olumlu tepki elbette. Okurların neredeyse yüzde 90'ı bu hesabın hemen açılması gerektiğini yazdı.

Daha da güzeli...

Bazı belediye başkanları aradı.

"Zaten darda, zorda olan insanımıza her türlü yardımı yapmaya başladık. Ama bu yöntemle yardımların boyutunu daha da büyütebiliriz" dediler.

Bazı belediye başkanlarımız, "Ben her ay maaşımı buraya aktarmaya hazırım. Pek çok belediye başkan yardımcımız da aynı şeyi yapmaya hazır. İş insanlarımız da 'Gönül Kumbarası'na gerekli desteği verecektir" dedi.

Eminim ki bu yardımlaşma harekâtı başladığında Cumhurbaşkanı da bakanlar da ve pek tabii ki milletvekilleri de maaşlarını bağışlamaktan çekinmeyecektir."

Sosyal medyada ve toplumda geniş yankı uyandıran çağrıya çok sayıda destek mesajı yağdı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI'NI BAŞLATTI

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında 7 maaşını bağışlayarak Milli Dayanışma Kampanyası'nı resmen başlatmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletin öncülük ettiğini gördüğümüz için milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası'na bir yardım hesabı açıldı. Kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Amacımız yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza yardım sağlamaktır." şeklinde konuşmuştu.

ÖZIŞIK'TAN FİTRE VE ZEKAT ÖNERİSİ

Gönül Kumbarasının detayları köşesinden anlatan Özışık "Fitresini, zekâtını vermek isteyenler dinimizin emrine uygun bir şekilde bu hesaplara yönlendirilse. Devlet de bunun üzerine koyabileceği maksimum düzeyde yardım paketlerini eklese. Bu yardımlar da tamamen şeffaf bir şekilde gerçekten yardıma muhtaç ailelere dağıtılsa olmaz mı?" ifadelerini kullanmıştı. 

Fitre ve zekatlarla ilgili bir çağrı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu süreç içerisinde en büyük katkıyı işadamlarımızdan, hayırseverlerden bekliyoruz. Zekatlarını Ramazan ayında düşünen vatandaşlarımızın Ramazan ayını beklemelerine gerek yok. Bu kampanyaya katılarak yerlerini alabilirler. Bugün itibarıyla bu kampanya için 11 milyon dolar hayırseverlerimizden gelen destek var, bunu da özellikle bildiriyorum ve kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum." vurgusunu yapmıştı.

Yorumlar 3 Yorum