GÜNDEM

Trump'ın Kudüs kararına Türkiye'den tepki yağdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi Türkiye'den eleştirileri arka arkaya getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yüz yılın projesi olarak teklare ettiği Kudus'ü işgal planı Türkiye'den sert tepki gördü.

"ABD'NİN PLANI ÖLÜ DOĞMUŞTUR"

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada bu anlaşmanın ölü doğduğu bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ABD'nin sözde (Orta Doğu) barış planı ölü doğmuştur. ABD'nin sözde (Orta Doğu) barış planı ölü doğmuştur. Filistin halkı ve toprakları parayla satın alınamaz1 ifadelerine yer aldı.

"KUDÜS ÖZGÜR FİLİSTİN'İN BAŞKENTİDİR"

ABD ve İsrail'in ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında Trump'ın Kudüs hakkında ilan ettiği kararın ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

"Kudüs özgür Filistin'in başkentidir" açıklamasında bulunan Gül, ''Kudüs, miracın kapısı, insanlığın ortak mirası, özgür Filistin’in başkentidir.'' ifadelerini kullandı.

"KUDÜS İSLAM DÜNYASI'NIN KALBİDİR"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'e ilişkin açıklamasına yönelik, "Hayır, Trump. Kudüs, İslam dünyasının kalbi ve Filistin Devleti'nin Başkentidir." ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş, ABD Başkanı Trump'ın, sözde Orta Doğu barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini duyurmasına ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yaptığı paylaşımda Kurtulmuş, "Hayır, Trump. Kudüs, İslam dünyasının kalbi ve Filistin Devleti'nin Başkentidir." değerlendirmesinde bulundu.

"KUDÜS GÖZBEBEĞİMİZDİR, NEFESİMİZDİR"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ABD'nin skandal kararı sonrası sosyal medya hesabı Twitter'dan karara tepki gösterdi.

Turan, ''Kudüs; gözbebeğimizdir, nefesimizdir. Filistin’in geleceği km’lerce uzaktan sözde barış planlarıyla çizilemez. Yüzyıllık plan, tarihe kara bir leke olarak geçecek. Filistin’de barış ortamının tesisi yerine gerilimi tercih etmek yüzyıllar boyu daha kayıp demek.'' açıklamalarında bulundu.

"FİLİSTİN BAĞIMSIZ BİR DEVLETTİR"

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın ABD ve İsrail'İn ortak kararına karşı durarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Kınık, ''Filistin bağımsız bir devlettir, başkenti Kudüs’tür ve miracın durağı Kudüs tüm insanlığın ortak kutsalıdır.'' ifadelerini kullandı.

YÜZYILIN HUKUKSUZLUĞU

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, twitter hesabından kararı hukusuzluk olarak değerlendirdi.

Şenocak, ''Bu yüzyılın anlaşması değil, olsa olsa yüzyılın hukuksuzluğu olur. ABD Başkanı Trump'ın sözde Orta Doğu Barış Planı ve Kudüs'ün İsrail'in bölünmez başkenti olarak tanınması asla kabul edilemez. Kudüs Filistin'in başkentidir. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri