GÜNDEM

Türkiye bu olayı konuşuyor! Polis bu kadını neden aldı

Yurtdışından gelen vatandaşları karantinaya götüren bir otobüs polis tarafından durduruldu. İddiaya göre polis bir kişinin karantinaya gitmesine engel oldu, iddialarına Bakan Soylu noktayı koydu.

Türkiye koronavirüs önlemleri kapsamında yurtdışından gelen vatandaşlarımızı karantinaya almaya başladı.

Akşam saatlerinde yurtdışından gelen vatandaşları karantinaya götüren bir otobüs polis tarafından durduruluyor. Ardından bir kişi polisin koruması altında otobüsten indirilip polis aracına binidiriliyor. İddiaya göre polis indirilen bu şahsın karantinaya gitmesine engel oluyor.

Paylaşılan video kısa sürede sosyal medyada konuşulmaya başladı. Karantinadan kaçırılan ismin Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı Güzide Sofi'nin olduğu ileri sürüldü.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Durumla ilgili Bakan Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklama:

"Burada ihmal kabul edilemez. Kimseye ayrıcalık tanınamaz. Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar"

BAKAN GÜL'DE DURUM HAKKINDA KONUŞTU

Adalet Bakanı Gül'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz.

GÜZİDE SOFİ KİMDİR?

Aslen Lefkoşalı'dır. Güzide Sofi The London School of Economics and Political Science - LSE'de Matematik ve Ekonomi bölümünü okudu. Şimdilerde ise Paris'te ekonomi bölümünü okuyor. Koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye dönen Güzide Sofi'nin karantina otobüsüne alındıktan sonra kaçırıldığı iddia edildi. 

MUSTAFA SOFİ KİMDİR?

Mustafa Sofi, 1966 yılında Lisamasol'da doğdu. Orta öğrenimini Türk Maarif Koloji'nde 1984 yılında tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat fakültelerinden mezun oldu.Mustafa Sofi, Kamu Hizmetine 05/07/1994 tarihinde Maliye Bakanlığı'nda başladı. 17/07/1995 tarihinde Sivil Havacılık Dairesi'ne Elektrik-Eloktronik Mühendisi olarak atandı.

2004 yılında idari tasarrufla İdari İşler Şube Amirliği'ne getirildi. 2012 yılında Müdür Muavini oldu.5 Aralık 2013 tarihinden beri Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü'nü yürütmekte olan Sofi, evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.