MEDYA

Cüneyt Özdemir İmamoğlu'nu yöneten ismi açıkladı

Cüneyt Özdemir YouTube kanalında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yöneten bir isim olduğunu söyledi ve o ismin kim olduğunu açıkladı.

Cüneyt Özdemir YouTube kanalında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem bölgesinde göründükten hemen sonra kayak tatilene ilişkin tartışmaları değerlendirdi. 

Kayak tatili ile ilgili olarak "Ekrem Başkana yakıştı mı? Böyle bir şey olur mu?" dendiğini hatırlatan Özdemir sözlerini "Bir yanım diyor ki neden olmasın. Sahtekarca bir siyasetçi riyakarlığı yapacağına sürekli böyle ağlıyormuş gibi yapacağına, sahtekarlık yapacağına adam gitmiş işte ailesiyle önceden planlamış. Zaten çocukların sömestr tatili kayağa gitmişler ne var bunda diyorum. Öbür yanımda diyor ki, olur mu diyor insanlar orada hala can derdinde aramalar yapılıyor. Milyon şehirlik bir şehrin başkanısın sen. Gitsin senin çocuğun sen de git işinin başında dur. Bayram değil seyran değil." diye sürdürüyor.

Başkan İmamoğlu'nun daha önce de benzer bir sicili olduğunu dile getiren Özdemir, "Üstelik de daha önce sicilinde de İstanbul'u sel alırken Bodrum'a gelmişliği var. Bir günlüğüne gelip fotoğraf çektirip geri dönmüşlüğü var" dedikten sonra İstanbul'un yönetimi ile ilgili çok önemli bir iddiayı gündeme getirdi. 

Özdemir, "Şimdi tabi Murat Ongun bunları daha iyi bilir. Biliyorsunuz İstanbul'u Murat Ongun yönetiyor diyorlar. Baktığınız zaman başkanı da o yönetiyor ama bu da pek yakışmıyor gibi geldi bana..." dedi sonra şunları ekledi:


"Yarın İstanbul depremi olunca ne olacak. Ekrem İmamoğlu burada, sonra Maldivler'e geçmiş niye çocukların tatilleri varmış. Böyle bir algı doğrumu sizce. insana güvenir misiniz? Ben bilmem Murat Ongun bilir yine de yani. Sizce doğrumu yani. Böyle bir insana güvenir misiniz? Böyle bir insana 14 milyonluk bir şehri, 85 milyonluk bir ülkeyi emanet eder misiniz? Edenler var, Amerikalılar. Alın Trump ne yapıyor golften çıkmıyor. İran'ı vuracak, golf oynuyor, Filistin topraklarına nasıl çöktüğünü açıklayacak, golf oynuyor. Oluyor demek ki! Yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Birileri yanılıyor. Diyorlar ki, başkana bundan sonra oy verecekler mi? Öyle bir verecekler ki. Şunu herkes çok iyi anlamalı. Ekrem İmamoğlu'nu seçtiren süreç, Ekrem İmamoğlu'nu o koltuğu oturtup, 800 bin fark attıran süreç Ekrem İmamoğlu'nun karizmasından daha çok Erdoğan karşıtlığından doğan bir süreçti. Daha önce ben bunu 'Türkiye'de iki parti var. Erdoğan partisi ve Erdoğan karşıtı olanlar partisi. Orada asıl motivasyon, Ekrem İmamoğlu'nu seçtiren ve seçtirecek motivasyon, Erdoğan karşıtlığı.Erdoğan karşıtlığını simgeleyen İmamoğlu değil, mimamoğlu olsa o da o oyları alabilir. Bence İmamoğlu şu an bunun farkında, çok da takmıyor, large takılıyor. "



TARTIŞMALI EL

Cüneyt Özdemir'e bu sözleri söyleten sözlerin ciddi bir geçmişi var. Kamuoyu o dönemde seçim çalışmaları sırasında basın mensuplarına açıklama yapmaya hazırlanan Ekrem İmamoğlu'nun arkasından uzanan bir ele odaklanmış "O elin sahibi"ni merak etmişti.

İmamoğlu'nun omuzuna dokunarak, "Konuşmadan arabaya bin" işareti yapan elin sahibinin Murat Ongun olduğu daha sonra ortaya çıkmıştı.

MURAT ONGUN KİMDİR?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kurumsal iletişim danışmanı Murat Ongun 45 yaşında. Uzun yıllar medya sektöründe muhabir, anchorman ve yönetici olarak görevler üstlendi.

Habetürk TV'nin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve haber spikeri olarak çalıştı. Habertürk'ün satılmasının ardından kanal ile yolları ayrılan ve kendi haber sitesini kurarak yola devam eden Murat Ongun, beklediği gelişmeyi görememesi üzerine internet medyasını kapatma kararı aldı.

Murat Ongun bunun dışında, bir süre Cem TV Genel Müdürlüğü de yaptı ve Star TV'de Uğur Dündar yönetiminde de çalışmış bir gazeteci olarak adından söz ettirdi.

Murat Ongun, 2014 yılında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı olarak, kurumsal iletişim alanına geçiş yapmıştı. O dönemlerde Murat Ongun kendisini şu şekilde anlatmıştı:

"1996'da Ankara'da televizyon haberciliğine başladım. Show Tv Ankara'dan Star Haber İstanbul'a 1998'de transfer oldum. 98'den 2008 yılına kadar Star-Atv ve Habertürk Tv'de muhabirlikten anchormanliğe yükseldim. Televizyon idarecisi olarak yönetimde görev aldım. 2008'de kendi isteğimle ayrıldım. 2009-2010 yılları arasında yaziisleri.com internet sitesini kurdum. 2010'da Cem Tv Genel Müdürü oldum. 2012'de Cnn Türk'te yayınlanan Sanayi Rotası programını 2014'e kadar sundum. 2014 yılından beri Ekrem İmamoğlu'na danışmanlık yapıyorum."

İBB BAŞKAN DANIŞMANLIĞI'NA ATANDI

Murat Ongun son olarak Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı olarak yerel seçim sürecinde de aktif rol üstlendi. 

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarına göre, İBB başkanı olmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ilk atama yapıldı. İBB Başkan Danışmanlığı'na Murat Ongun atandı.