MEDYA

Demirtaş dışarı, Erdoğan içeri mi?

Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık, Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkarılmasını gerektiğini söyleyen CHP liderine yönelik ağır bedduayla biten bir yazı kaleme aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV'de katıldığı promramda, "Selahattin Demirtaş niye hapiste? Bir siyasetçiyi niye hapse atarsınız? Farklı düşünüyor diye. İnsan düşüncesinden dolayı 21. yüzyılda hapse mi atılır Allah aşkına? Bu doğru değildir. Serbest bırakılması lazım. Eline silah alıp gidip birini vursa anlarım ama Selahattin Demirtaş'ın böyle bir eylemi yok" demişti.

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık bu yazı üzerinden Kılıçdaroğlu'na yönelik çarpıcı tespitler ve ağır ifadelerle dolu bir yazı kaleme aldı.

Kılıçdaroğlu'nun tahliyesini istediği pek çok ismin hapisten çıktığına vurgu yapan Özışık, "Ne kadar hain varsa tek tek dışarı çıkmasını sağladı, şimdi sıra Selahattin Demirtaş'a geldi. Ölür de o günleri göremezsem "Süleyman Özışık vakti zamanı geldiğinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Abdullah Öcalan ile Fetullah Gülen'i serbest bırakın, Erdoğan'ı ve onun etrafındaki herkesi içeri atın demişti. Dediği gerçekleşti" diyerek hakkımı teslim edin. Çünkü o gün gelecek biliyorum" öngörüsünde bulundu. 

Özışık Kılıçdaroğlu'nun "Demirtaş eline silah almadı ki" sözünün ne kadar tehlikeli bir söz olduğunu ise şu sözlerle anlattı:

"Masum bir cümle değil bu cümle... Zira biz, Abdullah Öcalan'ın eline silah alarak birilerini bizzat katlettiğini görmedik. Yıllar yılı yılanın zehrini aratmayan düşünceleriyle PKK'yı yönetti, katliamlara azmettirdi.

Biz, Fetullah Gülen denen iblisin elinde de silah görmedik. Birilerini bizzat vurduğuna şahit hiç olmadık. Ama düşüncelerinin, kendisine tabi olan müritlerini ne hâle getirdiğine hepimiz 15 Temmuz'da şahit olduk.

Hatta Fetullahçı teröristlerin içinde "Yurtta Sulh Konseyi" adı verilen general tayfasının da eline silah aldığına ve birilerini öldürdüğüne şahit olmadık. Ama onların da darbeyi aylarca düşündüğüne ve katliam emrini verdiklerine şahit olduk.

Selahattin Demirtaş tabii ki eline silah almadı. Ama "Serhildan" ilan ettiği 6-8 Ekim tarihinde "Sokakları istila edin, ilçeleri işgal edin" diyerek 53 kişinin katledilmesini bizzat azmettirdi." dedi.

Özışık'ın yazısının sonu ise çok çarpıcı bir tespit ve bir o kadar ağır bir beddua ile son buldu:

Özışık yazısını, "Selahattin Demirtaş niye hapiste?" deyip, "Tek suçu kurban eti dağıtmak olan Yasin Börü ve arkadaşları niye mezarda?" sorusunun cevabını vermeyenler benim gözümde haindir, hain oğlu haindir.

Ve...

Her kim ki Selahattin Demirtaş'ın suçsuz olduğunu, masum olduğunu savunuyorsa, Allah Yasin Börü'nün annesinin ve tüm şehit annelerinin yaşadığı ciğer acısını yaşatsın!" sözleriyle noktaladı. 

Yorumlar