SİYASET

Abdullah Gül'ü telaşlandıran açıklama

Geçen hafta Kemal Kılıçdaroğlu 2013 Cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Kimseye söz vermedim” demişti. Abdulkadir Selvi'nin duyumlarına göre Gül cephesini bu açıklama sonrası bir telaş sarmış.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'nin 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olarak Abdullah Gül'ü düşündüğü iddialarını yazmıştı.

Bu yazının hemen akabinde Kemal Kılıçdaroğlu bu iddiaları yalanlayarak “Kimseye söz vermedim” demişti.

Selvi bu açıklamanın Abdullah Gül cephesinde telaşa neden olduğunu belirtirken küresel sistemin Erdoğan'ın tasfiyesi için düğmeye bastığını ve yeni partilerin de bu beklentiyi güçlendirdiğini vurguladı. 

İŞTE SELVİ'NİN İDDİALARI:

Geçen hafta Kılıçdaroğlu’na 2023’te Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanı adaylığı için söz verip vermediği sormuştum. Kılıçdaroğlu çok açık ve net konuşmuş, “Kimseye söz vermedim” demişti. CHP Lideri’nin bu açıklaması Abdullah Gül cephesinde telaşa neden olmuş. 

“CHP’de İstanbul seçimlerinden sonra yeni bir denklem oluştu” sesleri yükselmeye başladı. Ekrem İmamoğlugerçeğini dikkate almadan hesap yapılmasın. Küresel sistem, 2023 seçimlerini sistem üzerinden Erdoğan’ın tasfiyesine dönüştürmek için ağlarını örüyor. Davutoğlu ile Gül ve Babacan’ın kuracakları yeni partiler, bu yöndeki beklentileri güçlendirdi.

Yorumlar
Günün Manşetleri