SİYASET

Babacan'ın o sözleri Davutoğlu'nu çok kızdırdı

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan arasında rekabetin şimdiden başladığı iddia edildi. Rekabetin fitilini ateşleyen cümle ise Babacan'ın şu sözleriyle başladı.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski bakan Ali Babacan 2019 yılı bitmeden parti tabelalarını asmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İki ismin neden ayrı parti kurdukları ise merak konusu. Davutoğlu bu yöndeki sorulara, "Biz istedik, çaba da harcadık ama olmadı" diyerek yanıt verdi ve Babacan ekibini işaret etti.

REKABET ÇOK ERKEN BAŞLADI

Babacan ise bu soruya Teke Tek programında cevap verdi. Babacan, Davutoğlu'nun birlikte yürüme teklifinde bulunduğunu ama yöntem ve üslup farkları olduğunu belirterek birleşmenin zor olduğunu ve gerçekçi görmediğini söyledi.

 Babacan'ın bu soruya yanıt verirken kullandığı, "Ben Dışişleri Bakanı olduğumda danışmandı. Benim heyetimde birlikte programlar yaptık, heyetleri beraber ağırladık. Defalarca benim uçağımda seyahat etti" sözleri Davutoğlu ve ekibini rahatsız ettiği öne sürüldü.

Davutoğlu ve yakın çalışma ekibinin Babacan'ın Davutoğlu'nu ikincil gösteren bu üsluba kırıldığı iddia edilirken, kulislerde, "Davutoğlu, Babacan rekabeti erken başladı" yorumlarına neden oldu.