SİYASET

CHP'li başkan emretti, HDP'liler AK Partililere saldırdı

Esenyurt Belediye Meclis Toplantısı Oylaması sırasında Meclis salonunu basan HDP ve CHP seçmenleri AK Partili siyasetçilere saldırdı.

Esenyurt Belediye Meclis Toplantısı Oylamasında sunulan 25 Dönümlük arsa Projesi oy çokluğuyla reddedildi. 

İddiaya göre arsa projesinin reddedileceğini öğrenen Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, red oyu vereceğini söyleyen AK Partili Meclis üyeleri üzerinde baskı oluşturmak için CHP ve HDP seçmenlerini belediyeye topladı.

Proje oylaması yapılırken ellerinde dövizlerle Belediye Meclis Salonu'nu basan CHP'li ve HDP'li seçmenler, red oyu vereceğini açıklayan AK Partili Meclis üyelerine küfür ve hakaretlerle sataşmalarda bulundu.

AK partili Meclis üyelerinin, "Başkan bunları buradan çıkar, sataşmalar ve küfürler hoş değil" sözleri üzerine Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt kendi yandaşlarına dönerek, "Ne yapacaksanız dışarıda yapın" diye adeta talimat verdi.

Meclis Toplantısının red oyu ile kapanmasının hemen ardından Meclis salonunda başlayar tartışma Meclis dışına da yansıdı. Elindeki dövizlerle slogan atan CHP ve HDP'liler ret oyu veren meclis üyelerine hakarette bulunup saldırmaya başladı.