SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamaların esnetileceği tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgının seyrine göre normalleşme adımlarımızı atıyoruz. Okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini paylaştık. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizd8e ertelenmiş olsa da belirlenen kriter ve takvimlere göre bu süreç devam edecektir." dedi.

"5.5 MİLYONUN ÜZERİNDE AŞILAMA KAMPANYASI TAMAMLANDI"

Salgının dünya, ülkemiz, şehirlerimiz bazında seyrini ayrıntılı olarak değerlendirdik açıklamasında bulunan Erdoğan, "Kimi şehirlerimizde iyi bir fotoğraf çıkarken kimi şehirlerde sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük. Devlet ve millet olarak elele vererek tedbirlere uyarak bu müsibetin üstesinden geleceğiz. Şu anda 5,5 milyonun üzerinde aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. Bu işi başaran Türkiye olduk. 1. aşı gruplarının kapsamı genişletilirken ikinci aşı sürecine başlandı. İlk etapta ihtiyaç duyacağımız aşılarla ilgili gereken bağlantılarını yaptık, tedariklerini parça parça gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

"KADEMELİ NORMALLEŞME MART AYINDA"

Kademeli normalleşmeyle ilgili sevindiri haberi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli aşıyı yakından takip ediyoruz. Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve inşallah gerçekten yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın kriterlerine göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz." müjdesini verdi.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri