SİYASET

Darbe söylentilerinin ardından Bakan Soylu'nun paylaşım rekoru kıran videosu

15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından çekilen bir belgeselde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözleri bugün bir kez daha gündem oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün plandığı 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde 248 vatandaşımız şehit olurken 2196 vatandaşımız da gazi olmuştu.

"MENDERES ERKEN SEÇİME GİTSE DARBE OLMAZDI!"

Türkiye bir kez daha güne darbe söylentileriyle uyandı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kitap tanıtımı röportajından kullandığı cümlerler okuyanların kanını dondurdu. Başbuğ açıklamasında "23 Mayıs 1960 günü DP Genel İdare Kurulu toplantısında Sıtkı Yırcalı, "Derhal seçimleri yapacağımızı açıklayayım" deyince, Adnan Menderes'in cevabı "derhal" olmuştu. Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu. " ifadelerini kullanmıştı. 

"ERDOĞAN'IN GİTMESİ İÇİN ÇOK BÜYÜK HALK ÖFKESİ OLMASI LAZIM"

Başbuğ'un ardından skandal bir açıklama da Gazeteci Can Ataklı'dan geldi. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Can Ataklı, "Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor. Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi." şekinde konuşmuştu. 

Gün içinde art arda gelen darbe çağrışımı iması yapan açıklamaların ardından sosyal medyada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında çekilen bir belgeseldeki konuşması günün en çok paylaşılan videolarından biri oldu.  

"BİR DAHA BÖYLE BİR ŞEYE KALKIŞIRLARSA..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu darbeci teröristlere meydan okuduğu o videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz 15 Temmuz'da esas yapacaklarımızı yapamadık. Bu çok net! Bize bir daha o fırsatı verirler mi bilmiyorum. Yani bir daha böyle bir şeye kalkışırlarsa biz o fırsatı almış oluruz. 

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri