SİYASET

Erdoğan: Tek parti CHP'snin Boraltan faciası utancını biz temizledik

Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan'ın Karabağ zaferiyle ilgili önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı, Türkiye ile Azerbaycan'ın yepyeni bir köprü inşa ettiğini söyledi. Erdoğan ayrıca, vatan ve bayrak uğruna şehit olan Azerbaycanlı askerlere de rahmet diledi.

"BORALTAN FACİASI UTANCINI TEMİZLEDİK"

Açıklamalarına 1945'te yaşanan Boraltan Katliamı'na atıfta bulunarak devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Boraltan faciasında, tek parti CHP'sinin tarihimize sürdüğü utanç lekesini temizlemeyi bahşettiği için hamd ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2012 yılında Boraltan Katliamı'yla ilgili şunları söylemişti:

"1945 yılında 145 Azeri aydın, Stalin zulmünden kaçıyor ve Türkiye'ye sığınıyor. Azeriler öz gardaşlarının yurduna gelip, öz gardaşlarıyla kucaklaşıyor. Stalin bu mültecileri geri istiyor. CHP hükümeti, sınır karakoluna telgraf çekiyor ve bu Azeriler'in iade edilmesi emrini veriyor. Sınır karakolu komutanı gözlerine inanamıyor. Azeriler, Türk askerlerinin ayaklarına kapanıyor. "Ne olur bizi siz öldürün, ama onlara teslim etmeyin" diyor. Azeriler'i teslim ediyorlar. Sınırda Türk askerlerinin gözü önünde Azeriler'i infaz ediyorlar. Komutanın da olaydan sonra intihar ettiği söyleniyor. İşte CHP kendi kardeşine bile sırtını dönen, ölüme terk eden bir partidir. Bugün CHP Azerbaycan'a göğsünü gere gere gidemez. Ama biz, Azerbaycan'a da, Suriye'ye de, Gazze'ye de göğsümüzü gere gere gideriz."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri