SPOR

Fenerbahçe Galatasaray derbisinde 17 yıl sonra bir ilk

Fenerbahçe Galatasaray derbisinde 17 yıl sonra bir ilk yaşanacak. Volkan Demirel, pazar günü Galatasaray derbisini tribünden izleyecek.

Spor Toto Süper Lig’de gözler Fenerbahçe ile Galatasaray arasında pazar günü oynanacak dev derbiye çevrildi.. Kadıköy’de oynanacak derbide uzun yıllar sonra bir ilk yaşanacak.

Volkan ilk kez olmayacak
Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdıran, 2003 yılında geldiği sarı lacivertli camiada formayı tam 525 kez giyerek kaptanlığa kadar yükselen, 197 maçı hiç gol yemeden tamamlayan Volkan Demirel pazar günü ilk kez bir Galatasaray derbisinde sahada ve kulübede olmayacak.

Yanal'ın yardımcısı oldu
Bu sezon faal futbolculuk hayatını noktaladığını ve teknik adamlığa yöneldiğini açıklayarak Ersun Yanal’ın yardımcılığına gelirilen Volkan Demirel, TFF’nin düzenlediği UEFA B Antrenör Kursu’na katılmıştı.

17 yıl sonra bir ilk
Galatasaray derbisinde ilk kez 29 Şubat 2004 yılında forma giyen ve Kadıköy’de oynanan 19 maçın 16’sında sahaya ilk 11’de çıkan, 3 maçta da yedek olarak kulübede oturan Volkan Demirel, pazar günü 17 yıl sonra ilk kez sahada değil tribünden izleyecek.

20 yıllık yenilmezliğin 16'sında var
Kartalspor’dan 2002 yılında Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra ilk kez 26 Nisan 2003 Fenerbahçe Samsun maçında forma giyen Volkan Demirel o maçta yediği golle yedeğe çekilmiş daha sonra 2003-04 sezonunda 7 Aralık tarihinde Ankaragücü deplasmanında Recep Biler’den kaleyi devralmış bir daha da 1 numaralı formayı kolay kolay sırtından çıkartmamıştı.

Gelecek yıl kulübede olacak
37 yaşındaki Volkan Demirel Hollanda, İngiltere ve Almanya’da katılacağı kursları tamamladıktan sonra önümüzdeki yıldan itibaren kulübede oturmaya başlayacak.

Yorumlar
Günün Manşetleri