SPOR

TFF kart cezası kuralını değiştiriyor

TFF, sarı kart cezası kuralında değişikliğe gidiyor.. İşte gelecek sezondan itibaren uygulamaya girecek olan kart kuralı..

Kulüpler Birliği Vakfı'nın aylık düzenlenen toplantısı yapıldı. MHK yöneticileri ve kulüp başkanlarının da yer aldığı toplantıda Türk futbolunun sorunları masaya yatırıldı. 

TFF, MHK ve Kulüpler Birliği'nin dün Riva'da yaptığı toplantıda alınan karara göre, gelecek sezondan itibaren Türkiye Kupası'nda ve ligde görülen kartlar birbirini bağlamayacak.

KART KURALI DEĞİŞİYOR
Farklı görüşlerin de sunulduğu toplantıda, kart kuralının değişmesine karar verildi.  Önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmaya konulacak yeni kurala göre, artık lig maçlarında görülen kartlar sadece ligi kapsayacak. Kupa maçında görülen kartlar ise; şu an uygulamada olduğu gibi sadece kırmızı kart görülmesi halinde ligi bağlayacak. Yani ligde çift sarıdan kırmızı kart gören futbolcular, artık kupa maçında cezalı duruma düşmeyecek.

TARTIŞMA NE ZAMAN BAŞLAMIŞTI?
Fenerbahçe'den Vedat Muriç'in ligde oynanan Gaziantep FK maçında ikinci sarıdan kırmızı kart görüp, cezasını kupada çekmesi ve ardından PFDK'ye sevk edilmesi ile başlayan "bilinçli sarı kart görme" tartışmaları için bir çözüm önerisi sunuldu.

Yorumlar
Günün Manşetleri