YAZARLAR

CHP Türkiye’den büyüktür!

Ülkemizde sadece mizahın konusu olabilecek düzeydeki bir siyasi iddianın her gün ciddiye alındığı için sarf edilen bir dünya kuru gürültüye muhatap olmamız kader olmamalı.

Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com

            Sevgili okur, geçenlerde Habertürk’te Sevgili Süleyman Özışık CHP Milletvekili Murat Emir ile tartışıyordu. Tartışma derken, Özışık hafiften ter idmanı gibi bir şey yapıyordu! Konu bir ara anket sonuçlarına geldi.

            Daha sonra Youtube’da Ağabey Özışık’ın, Yani Sevgili Hadi Özışık’ın bir videosunu izledim. Hadi Bey videosunda MAK Danışmanlık isimli anket firmasının sonuçlarını değerlendiriyordu.

            Yarın seçim olsa kime oy verirsiniz diye sunulan anket sonuçlarını düşününce kafama bir şey takıldı. Hafif fırlama bir anketörü kafanızda hayal edin. Acaba vatandaşa soruları nasıl soruyordur?

Anketör: Efendim merhaba. Biz filan anket şirketinden geliyoruz. Bazı sorularımız olacak.

Çağdaş Vatandaş: Aaa, lütfen. Tabii ki sorabilirsiniz…

Anketör: Yarın seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?

Çağdaş Vatandaş: Ya tabii ki oyumu CHP’ye veririm. Artık şu diktatör şeysinin bitmesi gerekiyor yani bence! Ulu önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı Cumhuriyeti bu yobaz tayfa şey etti yani! Geçen gün Roma’dan gelirken de söyledim zaten… Bu Tayyip diktatördür!

Anketör: Hanımefendi, oyunuzu kime verirsiniz dedim?

Çağdaş Vatandaş: Nasıl yani? CHP dedim ya işte. Oyumu Kemal Kılıçdaroğlu’na veririm…

Anketör: Kemal Kılıçdaroğlu aday olur diyorsunuz yani!

Çağdaş Vatandaş: Pardon!

Anketör: Diyorum ki, Kemal Bey'in kendisinin ülkeyi yönetme iddiası yokken, son iki seçimde aday dahi olamamışken, siz nasıl oluyor da bir dahaki seçimde kime veya en azından Kemal Bey'e oy vereceğinizi nerden biliyorsunuz?

Çağdaş Vatandaş: …………..,

Anketör: Hadi! Nasıl olsa geçen gün Roma’dan gelirken bunları da düşünmüşsünüzdür! (Anketör iyice kafa buluyor artık! Tadını çıkartıyor.)

Çağdaş Vatandaş: Ya şeyyy… Tayyip! Diktatör! Kemal! Ben çağdaştım, değil mi yani!... Mustafaaa Kemaliinnn askerleryizzz! Ha birde,… Çıktııkkk açık alınlaaa oonn yılda her savaştaannn!

Anketör: Oldu canım! Geri zekâlı!

*****

            Ülkemizde sadece mizahın konusu olabilecek düzeydeki bir siyasi iddianın her gün ciddiye alındığı için sarf edilen bir dünya kuru gürültüye muhatap olmamız kader olmamalı.

            Sık sık ekranlarda adayı belli olmayan, ülkeyi yönetme iddiası olmayan bir genel başkanın partisinin alacağı oyları tartışıyorlar. Son seçimlerdeki saçmalığı ne çabuk unuttuk?

            Ülkeyi yönetebilecek yeterlilikte olduğu düşünülen Muharrem İnce’nin meğer CHP’yi yönetebilecek çapı yokmuş! Adama, cumhurbaşkanı olabilirsin ama CHP Genel Başkanı olamazsın dediler!

            Bir, “Dünya beşten büyüktür” tespitindeki vicdanın ahlaki duruşuna bakıyorsunuz, bir de ülkeyi yönetmeye kalkan birisinin CHP’ye genel başkan olamayıp “CHP Türkiye’den büyüktür!” sonucuna bakıyorsunuz…

            Böylesi bir çıkarıma mahkûm olmuş bir ülkede mantık eğitiminin yetersizliğini eleştirmeyeceğiz de, ne yapacağız?

            Tüm siyasi kariyeri boyunca sadece kurultay başarılarıyla sık sık adından bahsettiren Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her gün açıklamalarda bulunuyor…

Ekonomi berbat diyor, düzeltmeye cesaret edemiyor ve her defasında aday olamıyor,

Yargı siyasallaştı diyor, düzeltmeye cesaret edemiyor ve her defasında aday olamıyor,

Tek adam rejimine geçtik diyor, düzeltmeye cesaret edemiyor ve her defasında aday olamıyor,

Tarım bitti diyor, düzeltmeye cesaret edemiyor ve her defasında aday olamıyor,…

Ve daha bir sürü şey diyor ama bir güne bir gün ben düzelteceğim demiyor. İşin daha hazin tarafı… Siz komik tarafı da diyebilirsiniz… Kimin düzelteceğini şu an kendisi de bilmiyor.

Seçim zamanı gelince sırf spor olsun diye haftalarca “Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak mı?” diye tartışacağız. Kemal Bey en sonunda “Gel bakalım filan kişi!” diyecek ve yine aday olmayacak!

Her gün diktatör diye hakaret ettiği bir insanın karşısına çıkacak cesareti gösteremeyen birisinden “kontrollü” kahraman yaratmaya çalışıyorlar!

Kemal Bey aday olamadı, olamıyor, olamayacak…

Kederin kader olduğu bu ülkede 18 yıldır bir şeyler yapan ve Allah ömür verirse, yapmaya devam edeceğini bildiğimiz bir insanın siyasi muhatabının kalibresi zekâmızla alay edecek seviyede olmamalıydı.

Bir şeyler yapanla, hiçbir şey yapamayacak olan bir olur mu hiç?

Şüphesiz tüm bu aptallıklar içinde düşünen zeki kullar için nice nice ibretler vardır!

Çağdaş Vatandaş: Eee, anlayana tabi!

Yorumlar 15 Yorum