YAZARLAR

Gerçekten cahilsin!

Mütevazı bir doğu ilinden İstanbul’a gidip hayatı entelektüel bir çaba üzerinden değil de kişisel tecrübeleri üzerinden anlamaya çalışan her vasat muhafazakâr gibi içten içe imrendiği aydın mahallesinin bir ferdi olma hevesini aslını inkârla sağlayacağını düşünen her cahil seçkinci gibi okuduğundan fazla konuşan ve yazan muhterem Levent Gültekin 2018 yılında cumhurbaşkanı adayı olmaya heves etmiş ve toplanan imzaların rezaletini unutturmak için amacının farkındalık yaratmak olduğunu söylemişti.

Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com

Mütevazı bir doğu ilinden İstanbul’a gidip hayatı entelektüel bir çaba üzerinden değil de kişisel tecrübeleri üzerinden anlamaya çalışan her vasat muhafazakâr gibi içten içe imrendiği aydın mahallesinin bir ferdi olma hevesini aslını inkârla sağlayacağını düşünen, her cahil seçkinci gibi okuduğundan fazla konuşan ve yazan muhterem Levent Gültekin, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 100 bin imza toplayıp cumhurbaşkanı adayı olmaya heves etmiş ve toplanan imzaların rezaletini unutturmak için de amacının farkındalık yaratmak olduğunu söylemişti.

Üç beş ezber cümleyle kendisini ifade eden muhterem her ne kadar yaranmaya çalıştığı kişilerce cephede ön saflara “mayın eşeği” niyetine sürülse de onların gözünde halen daha cahil bir itirafçı muhafazakâr dönmedir!

            Geçen yıl nasıl olduysa beş on dakika internette muhteremin bir videosuna takıldım. Yanlış hatırlamıyorsam Diyarbakır’da bir konuşma yapmış. PKK sempatizanı olduğunu belli eden bir izleyici muhtereme bir konuda itiraz etmiş. Bunun üzerine hitap ettiği kitleye yaranmaya çalışan Levent söze şöyle başlıyor:

            “Şerefi ve onuru için dağa çıkan gerilla!..

            Yazıyı yazmadan önce videoyu aradım ancak bulamadım. Diğer söyledikleri aklımda kalmamış.

            Aynı Levent, Karabağ’ı katil Ermenistan işgalinden kurtarmaya çalışan Azerbaycan için de şu ifadeleri kullanmış:

            “Öncelikle Azerbaycan devlet mi? Bir de bu var, bunu soralım. Azerbaycan bir aşiret, Demokrasisi yok. Hukuku yok. Bir otoriter yönetim var. Seçim yok. Paranın üzerinde yüzüyorlar. Bugüne kadar adam gibi bir devlet kurmamışsın…

            Dağa çıkıp, ekmeğini yediği vatanını bölmeye çalışıp, askeri, polisi şehit eden teröriste onurlu ve şerefli diyen birisinden de Azerbaycan’ın haklı mücadelesine destek vermesi beklenmezdi zaten.

            Gün, Hocalı Katliamının kanı halen daha ellerinde olan işgalci, katil bir devlete tepki göstermek günüdür. Sovyet zulmü altında inim inim inlemiş, toprakları işgal edilmiş, halkı katledilmiş bir milletin, devletlerini nasıl idare ettiklerini dert edinme günü bugün müdür?

            Ne yani Levent, Azerbaycanlı soydaşlarımızın yanında olmamız gerekirken kalkıp “gardaşlarımıza” rejim mi ihraç edelim?

            İstersen ABD gibi bir de demokrasi götürelim!

            Teröriste şeref verirken, Azerbaycanlı soydaşlarımıza morali bile layık görmeyen muhteremin derdi ne mi?

            Levent’in, daha önce PKK’ya neden silah bırakıyorsunuz diye fırça atan Hasan Cemal amcası “Milliyetçilik illeti insanlığın yakasından hiç mi düşmeyecek?” başlıklı yazısında diyor ki;

            “Bir karamsarlık çukurunun dibinde kıvranıyoruz. Azerisi, Ermenisi, insanlar ölüyor. Daha acısı, bu ülkenin ne iktidarından ne de muhalefetinden barışa dair tek bir kırıntı bile yok.

            Hocalı Katliamının faili işgalcilere tek kelime etmeyeceksin, Azeriler, Ermeniler ölüyor diyeceksin!

            İnsanların Ermenistan yüzünden öldüğünü söylemeyeceksin ki sana aydın desinler!

            Ki, onlara ölü demeyin. Onlar diridirler, rızıklanırlar. Çünkü onlar şehittirler.

            Muhterem Levent de Azerbaycan’ın demokrasisini eleştirecek ki, olur ya Hasan Cemal amcası başını okşar da kendi mahallelerine alır! O çok heves ettiği, bu toprağın değerlerine sonsuz bir kin besleyen sonradan görme cahil, çağdaş bir nefretin çocuğuna dönüşebilsin!

            Bak Levent!

            Doğduğum yerde şunu şunu yaşadım, İstanbul’a geldim şöyle oldum diyerek kişisel travmaların üzerinden bir aydın hikâyesi yaratmaya çalışıyorsun ama ne yapsan da cahilsin!

            Sırf Recep Tayyip Erdoğan’a salladığın için, yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmediğin için, “itirafçı” hallerine bürünsen de yaranmaya çalıştığın kişiler sana bıyık altından gülüp, seni en fazla piyano çalmaya heves etmiş bir “mayın eşeği” niyetine kullanırlar!

            Çünkü cahilsin!

            En azından konuştuğun ve yazdığın kadar okusan ne demek istediğimi anlarsın!

            Naçizane tavsiyem, bu yazdıklarımı bir düşün. Tatile çık. Ne bileyim, Didim’e git!

            İş istemeye gitmedikten sonra!.. Ee, şoför de değilsin! Sadece “Levent, vallahi heykeli dikilecek adamsın!” diyen çıkarsa arkana bile bakmadan kaç!

Yoksa korkacak bir şey yok, merak etme. Kendinle yüzleş…

            Çünkü gerçekten cahilsin!

           

Yorumlar 11 Yorum