YAZARLAR

Şevval kadar başınıza taş düşsün!

Sunucuların konuklarını düşürdükleri halden aldıkları hazzı bir tarafa bırakalım. Şimdi elimizi vicdanımıza koyalım. Şevval’e sorulan soruları kaçımız biliyoruz? Kaçımız bir çırpıda cevap verebiliriz bu sorulara?

Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com

CNN Türk’te “Sorgu Sual” programına konuk olan Miss Turkey 2018 güzeli seçilen ünlü Türk kültür insanı Şevval Şahin’e yapılan muameleyi şiddetle kınıyorum!

Türkiye’de adı Turkey olan bir güzellik yarışmasında dereceye girmesini eleştirmeyenlerin kültür üzerinden kızcağıza tepki göstermesi beni çok rahatsız etti. Sunucuların, konuğuna tepeden bakan Nobelli bilim insanı edasıyla Şevval’i itibarsızlaştırmak için programı yaptıkları her hallerinden belliydi. İnsan en azından kendi seviyesinden, olmadı karşısındaki güzellikten, burnunun estetiğinden utanır! 

Sunucuların konuklarını düşürdükleri halden aldıkları hazzı bir tarafa bırakalım. Şimdi elimizi vicdanımıza koyalım. Şevval’e sorulan soruları kaçımız biliyoruz? Kaçımız bir çırpıda cevap verebiliriz bu sorulara?

Ekran başında sorulan sorulara Şevval cevap vermeden sıcağı sıcağına benim verdiğim cevapları yazacağım. Utanacak bir şey yok. Bakın sorular ne kadar zordu, siz de görün!

Soru: Atatürk’ün herhangi bir sözünü biliyor musunuz?

Cevabım: Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler!

Soru: İstiklal Marşı’nı biliyor musunuz?

Cevabım: Tabii ki.

Soru: İlk kıtası aklınızda mı mesela?

Cevabım: Ey Türk gençliği, birinci vazifen!.. Bir yanda akan benim öbür yanda Sakarya!.. Emmm şeyy!.. Göbekler perçin olmuş/ Hava geçmez aradan/ Estetiksiz kız kaldı mı/ Sen haber ver paradan!

Soru: İstiklal Marşı’nı kim yazdı biliyor musunuz?

Cevabım: Neyzen Tevfik!

Soru: Türkiye’de kaç coğrafi bölge var?

Cevabım: Avrupa, Asya!

Soru: Fahrettin Koca kimdir, tanıyor musunuz?

Cevabım: Nuri Alço’nun bacanağı!

Her zaman bu şekilde değerlerimizle alay ediyorlar! Sonra da çıkıp neden beyin göçü oluyor diye ah vah ediyoruz!

İnsan böylesi bir zekâyı yıpratır mı hiç?

*****

Dalga geçenler, Şevval ülkemizi temsil ederken adını sorduklarında ve de nerden katılıyorsun diye sorduklarında bir çırpıda, tıkır tıkır cevap verdiğini söylemiyorlar ama!

Allah zihin açıklığı versin!

ŞEVVAL’E KIZANLARA GELSİN!

Şevval’in zekâsını, genel kültürünü küçümseyenlere Şirin Payzın’ın bir paylaşımını hatırlatmak istiyorum…

Fatih Altaylı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakması gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine t24 yazarı Şirin Payzın bir paylaşımda bulundu. Aynen aktarıyorum:

“İlginç.. Ak Parti Genel Başkanı’nın gitmesi konusunda da tavsiyesi var mı? Çünkü oyları giderek eriyor araştırmalara göre.. MHP liderinin de çekilmesini tavsiye eder mi? Çünkü meral Akşener daha başarılı yine anketlere göre.. Yoksa o iktidara tavsiyede bulunamıyor mu?”

Türkçenin seviyesi için hepinizden özür dilerim! Zira olduğu gibi aldım. Şirin Hanım’a Şevval’den Türkçe dersi almasını tavsiye ederim!..

Neyse…

Şevval isimli kızımızın zekâsına bakın bir de Şirin Hanım’ın zekâsına!

18 yıl girdiği bilmem kaç yüz seçimi kazanmış birisi koltuğu bırakacak! 10 yıldır girdiği her seçimi kaybeden birisi eleştirilince zorlarına gidecek!..

Peki 18 yıl, Türk siyasi tarihinde muhtemelen bir daha eşi benzeri olmayan bir başarıya imza atan bir lidere koltuğu bırakması neden mi tavsiye edilecek?

Anketlerde oyları düşüyormuş!

Yalanım varsa Kemal Bey’in bir daha seçim kaybettiğini görmek nasip olmasın!

Allah aşkına gülmeyin! Herkes Şevval kadar zeki olmak zorunda değil! Şirin’i de böyle kabul edelim, ne olur yani!

EMİNİM TESADÜFTÜR!

Kısa bir fıkra anlatmak istiyorum. İçimden geldi. Fıkranın adı “tesadüf”.

Evvel zaman içinden kalbur saman içinde. Develer şerefsiz, pireler haysiyetsiz iken!..

Ülkenin birinde başka bir ülkenin büyükelçiliği o ülkede terör saldırısı olacak diye misyonlarının görevlerini geçici olarak askıya almış. İki gün sonra o ülkenin bir ilinde polis tarafından kıs kıvrak yakalanınca canlı bomba kendisini patlatmış. Eylem yapmaya hazırlanan bilmem kaç terörist daha yakalanmış…

Bu durum tesadüf müdür yoksa misyonlarının görevlerini geçici olarak askıya alanların bu işlerde parmağı var mı diye sorunca da ülkenin şerefsiz ve haysiyetsizleri yalnızlaşıyoruz, hiç dostumuz kalmadı diye isyan ediyorlarmış!

Fıkra belki komik değil ama birileri utanır ümidiyle yazayım istedim!

Gerçi utanmak için en azından şerefin ve haysiyetin zerresi lazım ya, neyse!

Yorumlar 3 Yorum