YAZARLAR

Yüz yıl sonrasının CHP’sini hiç düşündünüz mü?

Düşünsenize,CHP’nin genel başkanı Anıtkabir’i ziyaretinde söze “Sayın Genel Başkanım” diye başlıyor. Ülkeyi kuran genel başkanına neden son iki seçimde aday olmaya cesaret edemeden o koltuğu işgal ettiğini anlatmıyor!

Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com

Hayatımıza siyaset diye dayatılan ortaoyununu düşündüğümde bazen fantastik güçlerimin olmasını istiyorum! Mesela yüz yıl sonra bugünü analiz eden tarihçiler yaşadığımız gündeme acaba nereleriyle gülecekler, bilmek isterdim doğrusu!..

Yüz yıl sonrasına gidebilsem ve bugün için konuşulanları görebilsem… Keyifli olmaz mıydı?

Düşünsenize,CHP’nin genel başkanı Anıtkabir’i ziyaretinde söze “Sayın Genel Başkanım” diye başlıyor. Ülkeyi kuran genel başkanına neden son iki seçimde aday olmaya cesaret edemeden o koltuğu işgal ettiğini anlatmıyor!

Meselenin saçmalığından daha büyük aptallığı ise kimse bu soruyu kendisine sormuyor ve kurultayda rekor oyla, sırf bir dahaki seçimde aday olamasın diye yeniden genel başkan seçiliyor!

Drama bakar mısınız? Koca bir salon dolusuinsan üşenmeyip, ülkenin her yerinden gelip ülkeyi yönetmeye talip olmaya cesareti olmayan birisini, bir dahaki ilk seçimde aday olamayacağını bile bile lider olarak seçiyor!

Eleştirdiği iktidarın, diktatör dediği kişinin karşısına çıkmaya cesareti olmayan birisini tarih, diktatör dediği kişiyle birlikte yazacak! Ve bu kişiden delegesi çok memnun!

Sürekli sandıktan medet uman kişiye diktatör, asla er meydanına çıkıp aday olamayana ise demokrat dendiğini yazacak!

Evet evet! Dinleme, anlama, düşünme, konuşma organlarında tasarrufa gidip hepsini bir organla halledip, kaba etlerini kullanarak kendisini ifade eden bir gruba göre sürekli sandıkta galip gelen kişi diktatördür!

Yüzyıl sonra atılacak kahkahaları duyar gibiyim!

Erken seçim olmazsa bir dahaki seçimde muhterem 75 yaşında olacak. Kendisi dahil, koca ülkede bir kişi bile ilk seçimde cumhurbaşkanı adayı olacak diyemiyor. 75’inde gireceği seçimden sonra bir dahaki seçimde, Allah uzun ömürler versin, 80 yaşında olacak.

Ülkeye umut olması beklenen koca bir muhalefet için ne büyük sefalet ama!

İktidar yürüyüşünü başlatıyor ama iktidara kiminle geleceğini ne kendisi biliyor ne de genel başkan olsun diye kendisine oy veren delegeler!

Acaba delege Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı için kurultay yapıldığının farkında mıdır? Beyefendinin dostlarıyla ne düşündüğünü bilmiyoruz tabi. Bir bildikleri vardır elbette ama delege neden merak edip bu soruları sormuyor?

Çok çağdaş, çok medeni, çok entelektüel oldukları için olsa gerek!

Hikâyenin en keyifli kısmı da burası…

18 yıl girdiği her seçimi kazanan bir lidere oy verenlere biatçı, sürü, gerici, cahil diyecekler ama seçime bile giremeyen bir liderin partisine oy verenler, kurultayda karşısına çıkacak aday bile bulamayanlar çok kültürlü, aydın, ilerici, demokrat olacak!..

Keşke Marvel serilerinden fırlamış fantastik bir çizgi kahraman olsam ve yüz yıl sonraya gidecek güçlerim olsa…

Gelecek zamanda bugüne bakanlar kader diye yaşadıklarımıza acaba nereleriyle gülüyor olacaklar?

CHP’lileri kast etmedim. Muhtemelen onlar yine kurultay zaferlerinin peşine düşmüş olurlar!

Belki bir ümit, önümüzdeki yüz yılda seçime girmeye cesaret eden bir genel başkan bulabilirler!

Yüz yıl mı?

Belki bulurlar!..

Yok yok, kesin şey yani!..

*****

Düşünsenize yüz yıl sonra, uçan arabalar olacak, cep telefonu kalkmış olacak, belki beynin içine yerleştirilen çipler sayesinde konuştuğunuz kişi gözünüzün önüne yansıyacak, uzayda koloniler kurulacak…

Ama CHP’nin o zamanki genel başkanının seçimde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı belli olmayacak!

Çok mantıklı!

*****

Yıl: 2120

Yer: Anıtkabir

Bugün halen daha doğmamış olan demokrat, aydın, çağdaş kişi: “Sayın Genel Başkanım!..”

Bir ses: “Efendim canım!”

Yorumlar 5 Yorum