YAZARLAR

Z kuşağı ve Ali Edizer'giller!

GATA’da başhekim yardımcılığı görevi yapan Ali Edizer isimli, sosyal medya fenomeni olma heveslisinin söyledikleriyle çıkan fırtına üzerine çok şey yazıldı, çizildi.

Cengiz Gülaç
Cengiz Gülaçcengizgulac@nethaber.com

GATA’da başhekim yardımcılığı görevi yapan Ali Edizer isimli, sosyal medya fenomeni olma heveslisinin söyledikleriyle çıkan fırtına üzerine çok şey yazıldı, çizildi.

            İçinizde duymayan kalmamıştır ama Edizer ne demişti, kısaca hatırlatayım:

            “Yapmayın etmeyin kardeşim. Dün yine işittim gül gibi bir yuva yine yıkılmış. Boşanmışlar. Niye? Koca aldattı diye. Olum niye aldatıyorsunuz yav. Allah-u Teâlâ size ruhsat vermiş. Aldınız, bir başkasını da seviyorsunuz, alın. Gözünüz yiyor, yemiyor, o ayrı şey. Medeni kanunla zaten mücadele ediyoruz ama bizi bacılarımıza niye mahcup ediyorsunuz…

            Sonra Edizer’in başka paylaşımları da ortalığa saçıldı…

            Genelde konu tarikatlar üzerinden tartışıldı. Kurumlarda hangi tarikatlar hakim sorusu yine gündeme geldi. Muhafazakâr çevreler neden sesini yükseltmiyor dendi. Medeni kanun tartışmaları tekrarlandı. Bazı kesimler Edizer’in makamını gündeme getirerek Ak Parti surlarından bir gedik daha açtık diye çığlık attı. GATA güzellemeleriyle birlikte gelinen durum eleştirildi…

            Eski dünya düzeninde dünyaya gelmiş benim kuşağımla benden öncekiler dini hassasiyetler söz konusu olduğunda yeni dünyayı algılamakta zorlanıyoruz. Diyalog kurmakta zorluk çektiğimiz Z kuşağı gençlerine ezberimiz üzerinden, kendi kavramlarımızla, kendi çocukluk ve gençlik yıllarımızda, kendi kendimize nasihat ederek temel ahlaki ve dini değerleri anlatabileceğimizi zannediyoruz.

            Ali Edizer’i herkes kendi meşrebine göre eleştirdi. Savunanlar olduğunu da görüyorum ama Ali Edizer beni en çok aile gibi, Batılı tezler karşısında en sağlam kaldığımız kutsal bir kurumu dindarlık adına şehvet üzerinden algılaması rahatsız etti.

            Edizer aldatmayın demiyor, neden cinsel dürtülerinize yeniliyorsunuz da nefsinizin oyuncağı oluyorsunuz demiyor. Müminin şu cinsellikle olan imtihanı neden hiç bitmiyor da demiyor!..

            Peki ne diyor?

            Ruhsatın var, yenisini al diyor!

            Yuva kurmak, hayırlı evlat sahibi olmak gibi en önemli bir kurumu cinsel açlıkla izah ediyor diye kimse rahatsız olmuyor.

            Yanlış mı düşünüyorum?

            Sabah akşam tarikatları destekleseniz ne olur, eleştirseniz ne olur, Peygamber ahlakından bahsetseniz ne olur?..

            Hakikati gördükleriyle algılayan Z kuşağını böylesi bir hayat anlayışıyla ve bu tür rol modellerle etkileyebilir misiniz?

            Kaldı ki psikiyatr bile olmaya gerek kalmadan Ali Edizer denen şahsın gram dini hassasiyet derdi olduğuna da inanmıyorum. Sosyal medya fenomeni olmak istediği ayan beyan ortada. Başhekim yardımcılığını kaybetti ama takipçi sayısı her gün artıyor. Adam hedefine ulaştı!

            Sevgili beyler bayanlar,

            Z kuşağını kaybediyoruz. Kimse onları anlamak istemiyor. Herkes kendisini, kendi gençliğine anlatır gibi ezberler üzerinden bu çocuklara yaklaşıyor.

            Şehvet, şöhret ve servet zaafı olanların “güzel ahlak” üzerine söyledikleri Z kuşağı için yok hükmündedir! Görmüyor musunuz?

            Bu ezberleri bozmak lazım ama nasıl?

                                                                      *****

            Hanımdan korkmasam soruya Ali Edizer cevap versin diyeceğim ama onun da ne tavsiye edeceğini biliyorum!

            Aslında Ali Edizer’in tavsiyesi fena da değil hani!........

            Şeytan git başımdan!

ALİ EDİZER DİDİM’E BELEDİYE BAŞKANI OLSUN!

            Ali Edizer’den rahatsız olduğumu yukarıda anlattım. Umarım anlaşılmıştır. Lakin sevgili okur, bir çifte standardı hatırlatmak da farz oldu.

            Ali Edizer ne iş yapar? Bir doktor.

            Görevi ne? GATA’da başhekim yardımcısı.

            Suçu ne? Söz söylemek!

            Sosyal medya fenomeni olmaya çalışan birisinin “sadece sözleriyle” yer yerinden oynadı! Gelin görün ki Didim Belediye Başkanının görüntülere dayalı olduğu iddia edilen ve savcılığa intikal edilen tecavüz suçlamaları için Ali Edizer’in sözlerinden abdesti bozulanlarda tık yok!

            İddiaları hatırlatayım. Zira ezberlememe yardımcı oluyor!

            Didim Belediye Başkanı iş istemeye gelen bir kadına uyuşturucu veriyor, kendisi de uyuşturucu aldıktan sonra kadına tecavüz ediyor. Bu tecavüzü yardımcısı ve belediye meclis üyesi, ilerde heykeli dikileceğini öğrendiğimiz tüm uzuvların kadraja girmesine özen göstererek kameraya alıyor! Sonra kameraya alanlar kadına tecavüz ediyor. Başkan kadın yardımcısıyla birlikte toplu ilişkiye giriyor. Başkan eski sevgilisine heykelini dikme sözü veriyor. Didim’in ortasına Medusa’nın heykelini dikeceğim ayağına manken olan eski sevgilisinin heykelini dikiyor. Hızını alamayan Başkan Didim’e, gülle büyüklüğünde testisleri olan balık heykeli adı altında tenasül uzvunun heykelini dikiyor!

            Şoförü yine unuttum!

            Arada bir yerde de başkanın erkek olan şoförüyle ilişkiye girdiği iddia ediliyor ama zamanını hep karıştırıyorum!

            Ali Edizer’in şöhret olma şehvetiyle yaptığı saçmalamaları sadece sözden ibaret. Tepki gösterenler neden Didim Belediye Başkanına tek kelime etmiyor?

            Vallahi ben başkanın yerinde olsam iddialar karşısında takınılan sessizlikten cesaret alarak Didim’e devrimci bir edayla şoförün de heykelini dikerim! En azından şoför bu kadar ilgiyi hak ediyor!

            Demek Ali Edizer konuşmak yerine Didim Belediye Başkanı gibi yaşasa kimsenin seküler abdesti bozulmayacaktı!

Yorumlar 20 Yorum