YAZARLAR

15 soruda FETÖ'nün siyasi ayağı

Kemal Kılıçdaroğlu eğer gerçekten FETÖ’ye karşı bir duruş sergilediğini iddia ediyorsa, darbeci teröristler 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda kendisini tutuklamak yerine niçin önünü açarak kaçmasına izin verdiler?

Muhammet Affan Polat
Muhammet Affan Polatmuhammetaffan@nethaber.com

1- Darbeye katılan havacı 43 generalden 21’ini AK Parti’nin kurulmasından neredeyse 20 yıl önce 1980-83 yılları arasında orduya kim aldı?

2- 15 Temmuz darbesine katılan havacılardan 19’ununun TSK’ya sızmasına AK Parti’nin kurulmasından tam 10 yıl evvel kimler nasıl göz yumdu?

3- Arşiv kayıtlarına baktığımızda 15 Temmuz hain darbe girişimine kalkışan havacı 3 ismin de 1980 öncesinde, Erdoğan’ın siyaset sahnesine çıkmasından evvel orduya girdiğini görüyoruz. Bu isimlerin göreve başlamasına kim, kimler vesile oldu? Bu tehlikeyi Erdoğan’ın kucağına pimi çekilmiş bomba gibi kimler bıraktı?

4- Meral Akşener 15 Temmuz’dan günler önce herhangi bir seçim tarihine denk gelmeyen 15 Temmuz'u işaret ederek ‘’Ben başbakan olacağım!’’ sözlerini hangi bilgi kaynaklarından aldığı tüyolara dayanarak söyledi?

5- Meral Akşener’in 15 Temmuz öncesinde ‘’Yurtta sulh, cihanda sulh!’’ tabirini siyasi hayatının hiçbir döneminde olmadığı kadar sık kullanması ve darbeci teröristlerin kendi kurdukları sözde konseye bu ismi vermeleri yalnızca basit bir tesadüf müdür?

6- Kemal Kılıçdaroğlu eğer gerçekten FETÖ’ye karşı bir duruş sergilediğini iddia ediyorsa, darbeci teröristler 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda kendisini tutuklamak yerine niçin önünü açarak kaçmasına izin verdiler?

7- Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı koltuğundan FETÖ imzasıyla indirildiğini Türkiye’de bilmeyen kalmadı. Peki, FETÖ kendi menfaatleri uğruna boşalttığı koltuğa yeni oturacak olan ismin belirlenmesinde hangi rolü oynamıştır?

8- FETÖ’nün bir terörist oluşum olduğu ifşa edildikten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hangi saikle terör propagandası yapan STV’ye ziyarete gidip destek açıklaması yapmıştır?

9- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Eren Erdem’i, FETÖ’nün hain bir yapılanma olduğu faş olmasına rağmen neden Zaman Gazetesi’ne destek olmaya yollamıştır?

10- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hükümete ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ ithamlarını yöneltirken kendi yanlarındaki FETÖ’cü danışmanları niçin ve nasıl himaye ettiler?

11- CHP eski Milletvekili Yılmaz Ateş'in, ‘’Partim FETÖ’ye teslim oldu’’ açıklamasından sonra partideki varlığına apar topar neden son verildi? CHP'li yöneticiler Ateş’in daha başka neleri açıklamasından korktular?

12- Dönemin CHP Genel Sekreteri Kasım Gülek, AK Parti kurulmadan önce FETÖ elebaşı Gülen ile oturduğu yemek masasında neler konuştu? Gülek’in eşinin Fatih Üniversitesi’nin arazisini FETÖ’ye devretmesinin karşılığında neler alındı?

13- TMSF’nin Bank Asya’ya el koymasının ardından CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ı bankanın önüne kim gönderdi? Niçin gönderdi? FETÖ’ye verilen bu siyasi destek karşılığında hangi kirli anlaşmalar yapıldı?

14- Dönemin Başbakanı Erbakan’ın, hem FETÖ’nün hem de ordudaki ‘laiklik muhafızlarının’ ortak hedefi haline gelmesinin arkasında yatan şaibeler henüz aydınlanmamışken, darbeye kalkışan ordu mensuplarının bu dönemde yoğun olarak göreve gelmesi de yalnızca tesadüf müdür?

15- Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti'li Milletvekillerinden 120-180 kişinin telefonunda FETÖ'cü teröristlere ait haberleşme uygulamasının bulunduğunu söylemesine rağmen bu isimleri niçin açıklayamadı? Hadi basına ve halka duyurmasını geçtik böyle önemli bir iddiasını niçin mahkemeye taşımadı?

Bu sorulara açık ve net bir şekilde cevap vermeden kimse Erdoğan ve AK Parti hükümetini FETÖ'yü doğurmak ve büyültmekle suçlayamaz!

Hodri meydan!...

 

Yorumlar