YAZARLAR

Az çok demeyelim İBB'ye yardım edelim

Ya hu başkan... Tüm bu israfları kesmene, 20 yıldır görülmemiş oranlarda zam yapmana ve İstanbul'un kasasını doldurduğunu söylemene rağmen, milyarlarca lira geliri olan belediyeyi bir yıl içerisinde para dilenecek kıvama nasıl getirdin?

Muhammet Affan Polat
Muhammet Affan Polatmuhammetaffan@nethaber.com

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan bayramı vesilesiyle zekat vermek isteyen vatandaşların zekatlarına talip olduğunu ve bunun için hiçbir fetvaya gerek olmadığını söyledi.

Yani konuşmayayım, konuşmayayım diyorum ama adam hakikatten yürüyen bir skandal makinesi gibi her geçen gün farklı bir vakayla karşımıza çıkıyor.

Ya hu bu şehir kıtlık gördü, yokluk gördü, fakirlik gördü, pislik gördü, çöp dağları gördü, maske satan gazete gördü, hastane sırasında ölen vatandaş gördü, yağ kuyruğu gördü, tüp sırası gördü, onlarca beceriksiz yönetim gördü ama bizzat vatandaştan para dilenen başkan ilk defa görüyor..

Ya hu başkan...

Sen göreve gelir gelmez, onlarca hizmet arabasını 'İsraf bunlar!' diyerek Yenikapı Meydanı'na dökmedin mi? 'Bunlara boş yere para harcamışlar! Artık bu para İstanbul halkının cebine gidecek!' demedin mi?

Ya hu başkan...

Sen ''İSPARK'a zarar ettirmişler! Biz bunu düzelttik! Artık boş yere para harcamayacağız!'' demedin mi?

Ya hu başkan...

Sen 'AK Parti, kendi çevresindeki vakıflara milyonlarca para göndermiş!' diyerek İBB'nin sosyal yardım kuruluşlarına verdiği maddi desteği kesmedin mi?

Ya hu başkan...

Sen 'Bankamatik çalışanı olarak işçi almışlar!' diyerek onlarca vatandaşın maaşını israf diye gösterip sözleşmelerini feshetmedin mi?

Ya hu başkan...

Sen 'Hizmetler aksamasın!' diyerek vatandaşın yıllardır makul fiyatla kullandığı toplu taşımaya yüzde 30'dan fazla zam yapmadın mı?

Ya hu başkan...

Tüm bu israfları kesmene, 20 yıldır hiç görülmemiş oranlarda zam yapmana ve İstanbul'un kasasını doldurduğunu söylemene rağmen, milyarlarca lira geliri olan belediyeyi bir yıl içerisinde para dilenecek kıvama nasıl getirdin?

Ben söyleyeyim mi nasıl getirdin?

Hizmet hesaplaması yapmadın!

AK Parti döneminde kiralanmış olan araçlara israf diyerek şov yaptın, arkanı dönünce kat be kat fazla para harcayarak yenilerini aldın!

İBB Sözcü'sü Murat Ongun'a üç farklı yerden binlerce lira maaş bağlattın!

Sırf sana yağcılık yaptı diye, Gökhan Özoğuz denilen provakatör kılıklı şarkıcıya on binlerce lira para akıttın!

Şevval Sam'a yağdırdığın paraları saymıyorum bile...

Hiçbir gelir gider hesaplaması yapmadan Fransa ve Almanya'dan milyonlarca lira borç kredi aldın!

Şimdi 'Nasıl ödeyeceğim ben bunu?' diye kara kara düşünüyorsun...

Milletin parasıyla Halkekmek stantlarından bedavaya Sözcü Gazetesi dağıttın!

Millete harcayacağım dediğin paraları 'yandaş' medyanın cebine aktardın!

Daha sayayım mı başkan?

Neyse uzatmayalım...

Ayrıca benden söylemesi, sizinkiler koronavirüs yüzünden ''Ramazan'ı erteleyelim!'' demeye başladılar...''

Artık gidip 'Ulan siz manyak mısınız? Ramazan ertelenirse kimse zekat mekat vermez!' mi dersiniz, yoksa 'Lan siz zaten oruç tutmuyorsunuz. Size ne milletin iftarından sahurundan!' mı dersiniz bilmiyorum ama bir uyarın isterseniz...

Mazallah, Ramazan ertelenirse Kurban'ı da ileri tarihe atarlar. Zekat toplayacağım derken kurban derisinden de olmayın...

Sonra Üsküdar-Harem hattında kırmızı ışıklarda mendil satarken görmeyelim koskoca İstanbul'un Belediye Başkanı'nı...

Size bir şey söyleyeyim mi...

Yakında başkan Halk TV ekranlarından ''Hadi bakalım kıymetli cemaat! Ne verirsen elinle o gider sesinle! Az çok demeyelim İBB'ye yardım edelim!'' diye bağırırsa şaşırmam...

Gerçi biraz laikliğe aykırı böyle cemaat, zekat falan ama neyse...

Yorumlar 5 Yorum