YAZARLAR

Çekiliş var dediler geldik...

Alev Alatlı'nın 'Fesüphanallah' kitabını, 'Hayati İnanç ve Bekir Develi'nin birlikte çıkardıkları 'Fabrika Ayarı' kitabını ve Mustafa Armağan'ın ''Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı'' kitabını çekilişle hediye ediyorum. Sahte çekilişlere katılmış ve bıkmış birisi olarak kendi çekilişimi kendim yapmaya karar verdim. Merak edilenleri ve çekiliş şartlarında neden buradan yorum yapmanızı istediğimi kısaca açıkladım...

Muhammet Affan Polat
Muhammet Affan Polatmuhammetaffan@nethaber.com

Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz.

İçinizden çoğuyla yeni tanışıyoruz. Bildiğiniz üzere Twitter üzerinden bir çekiliş yaptık ve çekiliş şartlarında buraya gelerek yazının altına yorum yapmanızı istedim.

Dilerseniz öncelikle neden böyle bir şart talep ettiğimi açıklayayım.

Bildiğiniz üzere Twitter çekilişleri RT, beğeni ve takip üzerine yapılıyor. Sonuçları açıklamak isteyen çekiliş düzenleyicileri de eğer adil olma gibi bir hassasiyetleri varsa çeşitli internet siteleri üzerinden kazananı ilan ediyorlar.

Ben de çekilişten önce bu sitelere bir göz attım ve hangisini kullanmanın daha hakkaniyetli olacağı hakkında bilgi edindim.

Gördüm ki birçok çekiliş sitesi aslında tam olarak eşit şartlarda sonuç açıklamıyor. Mesela RT yapanlar arasından kazananı seçmek için kurulmuş sisteler var, fakat bu siteler yalnızca RT yapan 100 kişi arasından kazananı açıklıyor.

Yani eğer sizin çekilişinize 300 kişi katılmışsa 200 kişinin kazanma oranı sıfıra düşüyor.

Neyse, sözü uzatmadan sadete geleyim...

Burası benim haftanın belirli günlerinde farklı konularda yazdığım yazılarımı paylaştığım köşem. Buradan önemli gördüğüm gündem meselelerini okuyucalarla paylaşıyor, kendi yorumumu yapıyorum.

İnternet üzerinden yapılan çekilişlerin hakkaniyetli olmadıklarını fark edince aklıma burası geldi.

Buraya yorum yapan herkesi görebiliyorum. Hal böyle olunca RT üzerinden çekiliş yapmaya gerek kalmadan yorum yapanlar arasında manuel bir çekiliş düzenleyebilirim dedim.

Bu şekilde istediğim kadar insanı çekilişe dahil edebilirim diye düşündüm. O sebeple çekiliş şartlarında buraya gelerek yorum yapmanızı istedim.

Umarım sizi yormamışımdır...

Ama dediğim gibi bu, en adil olanıydı.

Neden bu tarz çekilişler yaptığıma gelince...

Bildiğiniz üzere kitap çekilişleri genellikle kurumsal hesaplar üzerinden takipçi arttırmak için yapılıyor. Maalesef şahsi hesaplar üzerinden yapılanların birçoğu da sahte oluyor.

Sahte çekilişlere katılmış ve bıkmış birisi olarak kendi çekilişimi kendim yapmaya karar verdim.

Bu şekilde kitap okuyan, düşünen, idrak eden yüzlerce insanı bir araya toplayabilir ve onlarla fikir alışverişi yapabilirim diye düşündüm.

Umarım bu düşüncem de başarılı olabilirim.

Tabi ki bu sizin göstereceğiniz ilgiye bağlı...

Biliyorsunuz, bu çekilişimizde Alev Alatlı'nın 'Fesüphanallah' kitabını, Hayati İnanç ve Bekir Develi'nin birlikte çıkardıkları 'Fabrika Ayarı' kitabını ve Mustafa Armağan'ın ''Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı'' kitabını hediye ediyorum.

Kazanan iki kişiye tercih hakkı sunarak bu üç kitaptan hangisini isterse onu göndereceğim. Üçü de birbirinden kıymetli isimlerin harika eserleri...

Sonuçları 10 Temmuz'da açıklayacağım inşallah. Şimdiden kazananları tebrik ediyorum. 

Buraya yorum yapmakla birlikte, çekiliş twitini RT yapmayı ve hesabı takip etmeyi de unutmayın.

Ha! Bir şey daha var... Az daha unutuyorudum!

Buradan yapacağınız yorumlarda Twitter'daki isimlerinizi kullanmanız gerekiyor. Çünkü kazananı Twitter üzerinden açıklayacağız. O sebeple kendi Twitter profil isiminizle yorum yapmazsanız size ulaşamayız.

Sağlıcakla kalın, Allah'a emanet olun...

Yorumlar 159 Yorum