YAZARLAR

CHP'li olmak...

Eğer CHP’li iseniz: Mustafa Kemal'in kurduğu aziz devletimizi bölmek ve askerlerimizin kanlarıyla suladığı topraklara, nesebi gayrı sahih terörist apo’nun heykelini dikmek isteyenlerle birlikte sallamak/sallayanlarla sallanmak zorundasınız.

Muhammet Affan Polat
Muhammet Affan Polatmuhammetaffan@nethaber.com

CHP’li olmak tarih boyunca hiç bu kadar zor olmamıştı…

Ne demek istiyorum?

Kısa ve net!

CHP; tarihinde, alenen, hiç bu kadar gayrı milli olmamıştı…

Seçmenine hiç bu kadar koyun gözüyle bakmamıştı…

Sol kesimin oylarına ambargo koyduğunu hiç bu kadar belli etmemişti…

‘’Ne yaparsam yapayım yine bana oy verecekler!’’ zihniyetini hiç bu kadar dışa vurmamıştı…

(Tek parti dönemini es geçiyorum zira tek parti…)

Anlayacağınız bu dönemde CHP’li olmak kolay iş değil…

Eğer CHP’li iseniz bazı kepazeliklere, istemeseniz bile, sırf Erdoğan düşmanlığından sebep göz yummak zorundasınız…

Peki…

Eğer bir CHP’li iseniz nelere katlanmak zorundasınız?

Gelin şöyle bir bakalım…

Varan-1

Eğer CHP’li iseniz:

Dün Erdoğan’a ‘Çözüm Süreci’ adıyla ‘Ülkeyi satıyorlar!’ deyip; bugün Erdoğan’ın, memleketi peşkeş çektiğini düşündüğün örgütün siyasi katiline ziyarete gitmek/gidenleri desteklemek zorundasınız.

Varan-2

Eğer CHP’li iseniz:

‘Ordunun morali bozuluyormuş, benim moralim ne olacak?’ deyip Selahattin Demirtaş’a moral ziyaretine gitmek/gidenlere oy vermek zorundasınız.

Varan-3

Eğer CHP’li iseniz:

Ülkenin bölünmez bütünlüğüne sahip çıktığınızı söylerken; Türk askerine mermi sıkan, şehit eden, nice yavruları babasız bırak PYD-PKK terör örgütlerine terörist diyemeyip, ‘’Kendi topraklarını korumaya çalışan bir grup’’ demek/diyenlere katılmak zorundasınız.

Varan-4

Eğer CHP’li iseniz:

İHA ve SİHA’ların tespit ettiği silahlı teröristlere ‘’Güneydoğu’da dağda piknik yapan insanlar’’ demek/diyenlere ses çıkarmamak zorundasınız.

Varan-5

Eğer CHP’li iseniz:

Her fırsatta ‘cumhuriyet’ kelimesini ağzınıza alıp, bunun koruyucusu olduğunuzu söyleyip, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği cesur yürekli öğretmen Şehit Aybüke Yalçın’nın katillerine taziye ziyaretine gitmek/gidenlerle aynı çatı altında buluşmak zorundasınız.

Varan-6

Eğer CHP’li iseniz:

Mustafa Kemal'in kurduğu aziz devletimizi bölmek ve askerlerimizin kanlarıyla suladığı topraklara, nesebi gayrı sahih terörist apo’nun heykelini dikmek isteyenlerle birlikte sallamak/sallayanlarla sallanmak zorundasınız.

Varan-7

Eğer CHP’li iseniz:

Daha dün ‘bidon kafalı’, ’göbeğini kaşıyan adam’ dediğiniz Anadolu halkından, şimdi yüzsüzce oy istemek/isteyenlerle ortak fikirde olmak zorundasınız.

Varan-8

Eğer CHP’li iseniz:

Hem Adnan Menderes’e darbe yapılması ve halkın oyuyla gelen bir liderin asılması için memleketi kışkırtıp kaosa, darbeye sürüklemek; hem de bugün meydanlarda ’demokrasi!’ diye bağırmak/bağıranları bağrınıza basmak zorundasınız.

Varan-9

Eğer CHP’li iseniz:

’Darbe olursa tankların üstüne önce ben çıkarım!’ deyip darbe gecesi ’darbeyi yapanların’ izniyle ’kontrollü’ bir şekilde olay yerinden ayrılan bir insanı desteklemek/partisine oy vermek zorundasınız.

Varan-10

Eğer CHP’li iseniz:

’Rakka’ya gireceklermiş, girin elinizden tutan mı var?’ var deyip 5 dakika sonra ‘’Suriye’nin işine karışmayın!’’ demek/diyen zatı desteklemek zorundasınız.

Varan-11

Eğer bir CHP’li iseniz:

Hem Şehit Ömer Halisdemir’e ve şehadetine saygı duyduğunu zoraki söylemek hem de onun ‘bir tiyatro uğruna öldüğünü’ söylemek/söyleyenleri alkışlamak zorundasınız.

Varan-12

Eğer CHP’li iseniz:

Giyim, kuşam özgürlüğünü savunup; sırf başörtüsü ile meclise girdiği için sanki bir ihanete bulaşmışçasına aşağılanarak kovulması istenen Merve Kavakçı’ya sessiz kalarak, ’Bu kadına haddini bildiriniz!’ gibi çirkin bir ithamı sarf edenleri alkışlamak zorundasınız.

Varan-13

Eğer CHP’li iseniz:

İktidarın zaten yapmış olduğu icraatleri kendi partinizden vaat olarak dinlemek, ve boş yere umutlanmak zorundasınız.

Varan-14

Eğer CHP’li iseniz:

Hem kadın haklarından dert yanıp hem de bu ülkenin bir kadın bakanına ’Birilerinin önüne yatmış…’ gibi edepsizce, terbiyesizce, aşağılıkça bir saldırıyı sorgulamamak ve desteklemek zorundasınız.

Varan-15

Eğer CHP’li iseniz:

AK Parti’nin oyları düşüp, tek başına hükümet kuramadığında bebek katili apo’nun resimlerinin altında sevinmek/sevinenlerle hemhal olmak zorundasınız.

Varan-16

Eğer CHP’li iseniz:

Hem ’Dünyada söz sahibi olamıyoruz!’ gibisinden temelsiz lakırdılar bağırmak, hem de dünyanın en büyük hava limanının Türkiye’de yapılmasına karşı olmak/olanlarla eylem yapmak zorundasınız.

Varan-17

Eğer CHP’li iseniz:

Mehmetçik'e bomba atarken öldürülen teröristi meclis çatısı altında misafir edenlere katlanmak zorundasınız.

Varan-18

Eğer CHP’li iseniz:

’Ülkenin fabrikalarını satıyorlar, kapatıyorlar, fabrika açmıyorlar!’ yalanlarına kanıp, Nuri Demirağ’ın kurduğu ilk milli uçak fabrikamızı kapatıp yerine gaz fabrikası kuran zihniyeti desteklemek/tezahürlerine oy vermek zorundasınız.

Varan-19

CHP’li iseniz:

’Ne yaparsak yapalım… İstersek ihanet edelim… Erdoğan’a düşman olduğumuz sürece bunlar bize oy verecektir!’ zihniyetine kurbanlık koyun olmak zorundasınız.

Varan-20

CHP’li iseniz:

Ötekileştirildiğinizi düşünüp, benim ablamın kazandığı halde sırf İmam Hatip‘li olması hasebiyle mühendislik fakültesine gidememesinin arkasındaki zihniyete destek/oy vermek zorundasınız.

Varan-21

CHP’li iseniz:

Laikliğin elden gittiğini söyleyerek Erdoğan’a saldırırken, devletimize ‘Katil devlet!’ diyen birinin il başkanınız yapıldığını ve devletimizin ana muhalefet partisinin nasıl elden gittiğini görmemek/görmezden gelmek zorundasınız.

Ve son olarak…

Eğer CHP’li iseniz:

Sırf bu iktidardan kurtulalım da nerede ne kadar terörist varsa, ister FETÖ, ister PYD, ister PKK ister DHKPC hepsiyle masaya da otururuz destek de veririz diyenlere muhalefet yapsın diye oy vermek zorundasın.

Tarihte yaşanılan ve sana kabulü dikte edilen rezaletleri, mümkün olduğunca, yazmıyorum bile…

Yoksa yazılacak o kadar çok örnek var ki bir kitapta anca biter…

Peki şimdi CHP’li kardeşim…

Öfke ve nefretini bir yana koy!

Yık o önüne konan betondan yargıları!

Bir devrimle devir ön yargıları!

Hür değil misin sen?

Sen sırf Erdoğan karşıtlığından sebep bunları göz ardı edecek birisi değilsin!

Tüm vicdanınla söyle!

Gerçekten bunları yapmak, bunlara katlanmak zorunda mısın?

CHP
Yorumlar